Teodor Meleșcanu, la un pas să fie exclus din ALDE. Pe cine susține partidul la Senat

Ultima actualizare:

    Teodor Meleșcanu a acceptat propunerea PSD de a candida la șefia Senatului, fără să-și anunțe colegii din ALDEfoto: arhiva Click!
Teodor Meleșcanu a acceptat propunerea PSD de a candida la șefia Senatului, fără să-și anunțe colegii din ALDEfoto: arhiva Click!

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu va fi exclus din partid dacă nu renunță la candidatura din partea PSD pentru postul de președinte al Senatului, a declarat președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu. ALDE îl susține pe Ion Popa la șefia Senatului.

Decizia a fost luată în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE. Atât propunerea de a-l exclude pe Teodor Meleșcanu, cât și propunerea senatorului Ion Popa pentru șefia Senatului au fost adoptate cu o majoritate zdrobitoare, conform președintelui Tăriceanu.

Conducerea ALDE a decis marți că va fi exclus din partid orice membru care acceptă vreo funcție de la PSD.

"Domnul Meleșcanu și-a cerut scuze colegilor pentru situația creată", a mai spus Tăriceanu. Încercările PSD de racolare care au eșuat se înscriu în linia unui război al PSD împotriva ALDE, a mai susținut liderul ALDE.

Fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, va fi propunerea PSD pentru șefia Senatului, în condițiile în care Călin PopescuTăriceanu a demisionat din această funcție. Viorica Dăncilă a declarat luni că îl susține pe acesta pentru a doua funcție în stat. Decizia a fost luată în ședința de grup a senatorilor PSD, numele lui Meleșcanu fiind înaintat de Viorica Dăncilă. Meleșcanu este vicepreședinte ALDE, iar decizia de numire a sa în fruntea Senatului ar putea fi susținută la vot și de alți senatori din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. 

„Este vorba de faptul că poziția pe care am avut-o trebuia să se perpetueze. E o garanție că ALDE nu va fi supus unor presiuni de o parte sau de alta.”, a declarat Teodor Meleșcanu care a acceptat susținerea PSD. Acesta a precizat însă că nu a discutat cu colegii săi din ALDE. „Am înțelesc că astăzi în cadrul grupului PSD s-a adoptat decizia de a-mi susține candidatura. Merg acum și la colegii mei de la Senat să discut și cu ei (...) E o propunere pentru cei care cred că e nevoie la conducerea Senatului de un om echilibrat si cu experiență.”, a mai declarat Meleșcanu.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019. Mircea Diaconu, susținut de Victor Ponta. ”E un candidat altfel”

Meleşcanu, sfidător la adresa românilor din Paris: "Să se ducă la Nancy"

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net