Teodor Meleșcanu, la un pas să fie exclus din ALDE. Pe cine susține partidul la Senat

teodor-melescanu.jpg

teodor melescanu portret
Teodor Meleșcanu a acceptat propunerea PSD de a candida la șefia Senatului, fără să-și anunțe colegii din ALDE
foto: arhiva Click!

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu va fi exclus din partid dacă nu renunță la candidatura din partea PSD pentru postul de președinte al Senatului, a declarat președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu. ALDE îl susține pe Ion Popa la șefia Senatului.

Decizia a fost luată în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE. Atât propunerea de a-l exclude pe Teodor Meleșcanu, cât și propunerea senatorului Ion Popa pentru șefia Senatului au fost adoptate cu o majoritate zdrobitoare, conform președintelui Tăriceanu.

Conducerea ALDE a decis marți că va fi exclus din partid orice membru care acceptă vreo funcție de la PSD.

"Domnul Meleșcanu și-a cerut scuze colegilor pentru situația creată", a mai spus Tăriceanu. Încercările PSD de racolare care au eșuat se înscriu în linia unui război al PSD împotriva ALDE, a mai susținut liderul ALDE.

PSD îl susține pe Teodor Meleșcanu

Fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, va fi propunerea PSD pentru șefia Senatului, în condițiile în care Călin PopescuTăriceanu a demisionat din această funcție. Viorica Dăncilă a declarat luni că îl susține pe acesta pentru a doua funcție în stat. Decizia a fost luată în ședința de grup a senatorilor PSD, numele lui Meleșcanu fiind înaintat de Viorica Dăncilă. Meleșcanu este vicepreședinte ALDE, iar decizia de numire a sa în fruntea Senatului ar putea fi susținută la vot și de alți senatori din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. 

„Este vorba de faptul că poziția pe care am avut-o trebuia să se perpetueze. E o garanție că ALDE nu va fi supus unor presiuni de o parte sau de alta.”, a declarat Teodor Meleșcanu care a acceptat susținerea PSD. Acesta a precizat însă că nu a discutat cu colegii săi din ALDE. „Am înțelesc că astăzi în cadrul grupului PSD s-a adoptat decizia de a-mi susține candidatura. Merg acum și la colegii mei de la Senat să discut și cu ei (...) E o propunere pentru cei care cred că e nevoie la conducerea Senatului de un om echilibrat si cu experiență.”, a mai declarat Meleșcanu.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019. Mircea Diaconu, susținut de Victor Ponta. ”E un candidat altfel”

Meleşcanu, sfidător la adresa românilor din Paris: "Să se ducă la Nancy"

Loading...
 
 

Citește și

  • calin popescu tariceanu mirat

    După șase luni de tergiversări și la două zile după ce ALDE a pierdut alegerile europarlamentare, Călin Popescu Tăriceanu a rămas fără imunitate parlamentară. Comisia Juridică a Senatului a admis, miercuri, cererea de încuviințare a începerii urmăririi penale formulată de DNA.

  • Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu au condus delegația ALDE

    Jocurile politice nu se mai fac în vile misterioase, sedii de partid cufundate în întuneric și cu porți zăvorâte sau restaurante simandicoase. Acum un mare hotel din Capitală, Grand Mariott este locul în care se pune țara la cale. Reporterii Click! au văzut azi pe viu cum s-a scris istoria ruperii coaliției de guvernare PSD-ALDE și cum Tăriceanu a intrat președinte al Senatului și a ieșit simplu parlamentar

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1