Alegeri prezidențiale 2019. Mircea Diaconu, susținut de Victor Ponta. ”E un candidat altfel”

Ultima actualizare:

    Mircea Diaconu are susținerea partidului condus de Victor Ponta în cursa pentru fotoliul de președinte al Românieifoto: Inquam Photos
Mircea Diaconu are susținerea partidului condus de Victor Ponta în cursa pentru fotoliul de președinte al Românieifoto: Inquam Photos

Liderul PRO România, Victor Ponta, a anunţat că formaţiunea îl va susţine pe candidatul independent la preşedinţie Mircea Diaconu, menţionând că este "posibil şi probabil" ca acesta să fie susţinut şi de ALDE, transmite News.ro.

Referitor la ALDE, Ponta a spus: "Mai departe, dacă ies de la guvernare, colaborarea noastră poate fi şi dincolo de candidatura dlui Diaconu, în zona parlamentară şi în zona discuţiilor pentru un nou guvern, pentur că practic România va avea nevoie de un nou guvern şi eu sunt un mare susţinător al ideii că acest guvern nu funcţionează bine".

"Putem să-l susţinem pe domnul Mircea Diaconu pentru funcţia de preşedinte al României, fiind un candidat altfel, aşa cum încearcă şi PRO România să fie un partid altfel. Am încercat în aceşti ani - unul dintre cei care au încercat e în faţa dvs - cu şefi de partide care devin preşedinţi, şi cei care au câştigat, şi cei care au pierdut nu au avut cum să se desprindă de - şi nici nu era neapărat necesar - să se desprindă de partid... poate că de data aceasta, aşa cum au încercat şi alte ţări, un candidat independent cum este dl. Diaconu - mai spun încă o dată, nu va fi membru PRO România, nu-l chemăm la şedinţe de partid, nici nu cred că vine - pur şi simplu îl sprijinim din punct de vedere al infrastructurii politice şi al cunoştinţelor pe care noi le avem, poate fi o soluţie mai bună pentru ceea ce România aşteaptă în această toamnă în noiembrie", a declarat, luni după-amiază, Victor Ponta.

Mircea Diaconu ar putea fi susținut și de ALDE

El a spus că PRO România îl va susţine pe candidatul independent Mircea Diaconu, dar e posibil ca el să fie susţinut şi de ALDE.

"Dacă cei de la ALDE decid şi ei să-l susţină tot pe Mircea Diaconu, ceea ce cred că e probabil şi posibil, dar în niciun caz nu pot să vorbesc eu în numele lor (...) evident că ar fi două partide care susţinem acelaşi candidat şi evident că trebuie să muncim împreună pentru această candidatură. Mai departe, dacă ies de la guvernare, colaborarea noastră poate fi şi dincolo de candidatura dlui Diaconu, în zona parlamentară şi în zona discuţiilor pentru un nou guvern, pentur că practic România va avea nevoie de un nou guvern şi eu sunt un mare susţinător al ideii că acest guvern nu funcţionează bine", a mai spus Ponta.

Mircea Diaconu, ales europarlamentar în 2014

În 2014, Mircea Diaconu a candidat pentru un loc în Parlamentul European și a obținut aproape 7% din voturile alegătorilor. Un scor foarte bun, pe care actorul l-a caracterizat dpret ”miraculos”. Întrebat la vremea respectivă dacă intenționează să candideze și la alegerile prezidențiale, Mircea Diaconu a fost foarte categoric. ”Fiecare ar trebui să-și vadă lungul nasului, eu mi-l văd”.

Citește și:

Iubiri de actori! Mircea Diaconu: «Am cerut-o de soţie la prima întâlnire»

Alegeri prezidențiale 2019. O descendentă din os domnesc vrea la Cotroceni

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net