S-a rupt coaliția PSD-ALDE. Tăriceanu anunţă că ALDE iese de la guvernare şi va rămâne în opoziţie

calin-popescu-tariceanu-urmarire-penala.jpg

Tăriceanu anunţă că ALDE iese de la guvernare şi va rămâne în opoziţie
Citeste tot despre: 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii au decis să renunţe la continuarea guvernării împreună cu PSD. El a anunţat că ALDE va rămâne în opoziţie, iar el îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

Tăriceanu a precizat că ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. "Noi nu o să votăm pro-Guvern. Partidul de opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar, dacă aveaţi cele mai mici îndoieli", a spus liderul ALDE, menţionând că miniştrii formaţiunii vor fi retraşi din Guvern.

Au existat în cadrul ședinței ALDE doar 2 abțineri pentru ruperea protocolului cu PSD, 2 abțineri pentru retragerea de la guvernare. 2 voturi împotrivă și 9 abțineri la susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu pentru alegerile prezidențiale și 2 voturi împotrivă și 9 abțineri pentru alianța cu partidul lui Victor Ponta. 

În cadrul discuțiilor de la Palatul Victoria, liderii ALDE și-au exprimat în fața Vioricăi Dăncilă nemulțumirea legată de faptul că aceasta nu a venit cu niciun proiect de îmbunătățire a progarmului de guvernare și de restructurare a ministerelor.

Odată cu decizia de a rupe coaliția, Călin Popescu Tăriceanu renunța la candidatura proprie pentru alegerile prezidențiale și la șefia Senatului. Urmează ca demisia din funcția de președinte al Senatului să fie depusă la începutul sesiunii parlamentare. ALDE îl va susține la prezidențiale pe Mircea Diaconu, alături de cei din Pro România cu care vor semna o alianță electorală, potrivit digi24.ro.

El a spus că, astfel, reprezentanţii formaţiunii au luat hotărârea de a se renunţa la continuarea guvernării împreună cu PSD.

"I-am spus doamnei prim-ministru că voi merge în faţa Delegaţiei Permanente, a colegilor mei, aşa cum am făcut, şi le voi prezenta situaţia exact aşa cum este şi colegii au luat hotărârea de a renunţa la continuarea guvernării împreună, alături de PSD", a anunţat el.

Tăriceanu a mai spus că decizia nu a fost uşoară.

"Sigur că nu este o decizie uşoară, însă eu cred că guvernarea nu poate să rămână în reperele defensive în care a funcţionat până acum, noi nu putem să cauţionăm în continuare măsuri care nu au o bază corectă, cum a fost Ordonanţa 114, unde am avertizat asupra efectelor negative şi au fost adăugate o serie de prevederi care nu fuseseră convenite împreună, nu putem să mergem mai departe cu construcţii bugetare care constatăm după juma' de an de exerciţiu bugetar că nu pot să se deruleze aşa cum ne-am imaginat, pentru că imaginaţia e liberă, dar realitatea este constrângătoare, nu putem să cauţionăm în continuare măsuri cu care nu suntem de acord”, a afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu a spus că alianţa dintre PSD şi ALDE a funcţionat "slab, defectuos, atât la nivel local, cât şi la nivel central".

El a anunţat că ALDE va trece în opoziţie.

"Cred că e mai corect astăzi să ne despărţim civilizat şi să urăm PSD-ului şi doamnei prim-ministru misiune cât mai uşoară în continuare. Noi vom trece în opoziţie cu tot ceea ce înseamnă acest lucru”, a adăugat liderul ALDE.

El a anunţat că a renunţat la candidatura la prezidenţiale şi că îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, potrivit news.ro.

Loading...
 
 

Citește și

  • calin popescu tariceanu lider alde, presedintele senatului

    Săptămâna aceasta va fi una decisivă în privinţa relaţiilor din PSD şi ALDE. Zilele trecute Călin Popescu Tăriceanu punea două condiţii pentru a rămâne la guvernare: el să fie candidatul unic al stângii la prezidenţiale şi Guvernul să fie restructurat înainte de campania electorală, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Analiştii spun că deja există indicii că ALDE va rupe coaliţia.

  • victor ponta portret

    Călin Popescu Tăriceanu a anunțat satisfăcut, miercuri, cea mai nouă alianță de pe piața politică din România, dar aliații lui nu-s așa de convinși că au ajuns la o înțelegere. Victor Ponta a făcut câteva precizări, tot pe Facebook, unde fusese făcut și anunțul inițial.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1