Tăriceanu scapă de urmărirea penală cel puțin până-n februarie 2019. Ce a decis Senatul

Ultima actualizare:

    Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu spune că este victima unui abuz și că acuzațiile împotriva sa sunt fabricate
Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu spune că este victima unui abuz și că acuzațiile împotriva sa sunt fabricate

Senatul a amânat supunerea la vot a cererii de avizare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru sesiunea de primăvară. Asta înseamnă că liderul ALDE poate sta liniștit cel puțin până-n februarie 2019.

Senatul a stabilit că va supune la vot ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu abia în sesiunea de primăvară, adică în luna februarie a anului 2019, dacă nu chiar mai târziu, pentru că senatorii nu au nicio restricţie de termen.

Comisia juridică tocmai a amânat cu încă o săptămână redactarea raportului pe tema cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, invocând lipsa de timp pentru a analiza toate documentele depuse în apărarea lui de președintelui Senatului. 

DNA a transmis, în 7 noiembrie, Senatului cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acesta apreciind că este un demers politic şi exprimându-şi convingerea că în dosar e vorba de „multă maculatură”. 

Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că a primit mită 800.000 de dolari

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Citește și:

Ce pantaloni ciudați avea Tăriceanu! Și-a făcut poză cu Regele Juan Carlos și a râs tot internetul

Ce averi au politicienii. Tăriceanu deține șase apartamente, rudele i-au donat lui Dragnea un BMW X5

image
image
image
image
image
image
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net