PNL cere demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din fruntea Senatului

calin-popescu-tariceanu.jpg

calin popescu tariceanu portret
PNL a cerut demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din fruntea Senatului
foto: arhiva Click!

Ludovic Orban i-a cerut demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului. Liderul PNL a făcut un apel la senatori să voteze în favoarea cererii DNA de începere a urmăririi penale a acestuia, insistând asupra faptului că vinovăția unui cetățean trebuie stabilită în sala de judecată.

"Solicit demisia din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Călin Popescu-Tăriceanu. (...) Decizia dacă un cetăţean este sau nu vinovat este luată de instanţele de judecată. Orice încercare de victimizare politică, ca urmare a formulării acestei cereri de urmărire penală, nu face altceva decât să arate odată în plus că Dragnea şi cu Tăriceanu folosesc puterea politică nu pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, nu pentru a pune în practică programul de guvernare cu care s-au prezentat în faţa cetăţenilor, ci că uzează de puterea politică dobândită numai în scop personal şi pentru a scăpa de anchetele penale sau de urmările faptelor comise de cei doi. De asemenea, solicităm senatorilor să voteze aşa cum va vota PNL - şi anume în favoarea cererii de urmărire penală", a declarat, vineri, preşedintele PNL într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu

Parchetul General a transmis la Senat, la sesizarea DNA, o solicitare de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.
Procedura presupune, înainte de toate, ca solicitarea să fie studiată de membrii Comisiei Juridice, acolo unde Călin Popescu Tăriceanu va fi invitat pentru a-şi spune punctul de vedere.
DNA susţine că preşedintele Senatului ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

 

Citește și:

Traian Băsescu, audiat la DNA. Ce spune fostul președinte al României

Dosarul Microsoft: pedepse și confiscări. Gabriel Sandu, arestat în drum spre Mizil

loading...
Loading...

Citește și