Spectacol la Ateneu în cinstea șefilor UE și CE. Ce cadouri vor primi liderii europeni

Liderii UE-întâlnire București-România preia președinția CE

Cei mai importanți lideri ai Uniunii Europene și-au dat întâlnire la București
Cei mai importanți lideri ai UE vor fi în sală la concertul de la Ateneu și apoi vor mânca la Palatul Regal

România preia joi preşedinţia rotativă a Consiliului European. Pentru a marca evenimentul la Ateneu va fi organizat un spectacol grandios la care vor participa preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. În fața Ateneului este programată o mare manifestație anti-guvernamentală, care nu primise autorizație.

Spectacolul de la Ateneu este programat la ora 20.00 și va fi susţinut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state UE, respectiv de artişti români recunoscuţi internaţional, precum Adela Zaharia, Ruxandra Donose, Michael König, Sorin Coliban şi Corul Filarmonicii “George Enescu”. Dirijorul va fi Ion Marin, în timp ce corul este coordonat de Ion Iosif Prunner.

Un concert inaugural al Preşedinţiei române la Consiliul UE va avea loc şi la Bruxelles, pe 24 ianuarie, la centrul Bozar. Atunci, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal va prezenta un repertoriu ce include lucrări de George Enescu, Theodor Rogalski, Grigoraş Dinicu, George Grigoriu şi Eugen Doga.

piata-ateneu.jpeg

piata ateneului bucuresti
Autoritățile locale au securizat zona dintre Ateneu și Palatul Regal, de teama protestatarilor
foto: Mihai Ionescu/Click!

 

Vin Dragnea și Iohannis la concert?

Potrivit știrileprotv.ro, pe agenda Președinției României nu figurează participarea lui Klaus Iohannis la spectacolul de la Ateneu, dar alte surse politice dădeau ca sigură sosirea acestuia, pentru că demnitarii europeni urmau să susțină discursuri. O altă controversă este în jurul prezenței lui Liviu Dragnea, aflat în concediu cu iubita sa Irina. Acesta și-a delegat prerogativele de președinte al Camerei Deputaților către vicele Florin Iordache. Acesta a anunțat oficial că va întâmpina delegațiile străine, iar surse din PSD spun că Dragnea o să participe și la concert.

Dineu oficial la Palatul Regal

După concert, potrivit programului, oaspeții străini și demnitarii români vor fi duși conduși până la Palatul Regal, unde este organizat un dineu. Se pare că organizatorii au renunțat la ideea de a face drumul pe jos și au pregătit un autocar. Motivul? În Piața Revoluției și în Piața George Enescu (din fața Ateneului) sunt anunţate proteste. Acestea nu sunt însă autorizate, potrivit unor surse din cadrul Municipalității.

Ce cadouri vor primi Juncker și Tusk

Oaspeții străini vor fi cazați la cele două hoteluri din zona Ateneului, Hilton și Radisson (fost București), iar în camere vor avea pregătite pachete cu o sticlă de vin învechit şi bomboane româneşti.

radisson-bucuresti.jpeg

intrarea hotelului radisson din bucuresti
La Hotelul Radisson din București, pregătirile erau în toi joi dimineață
foto: Mihai Ionescu/Click!
Loading...

Citește și

  • romania preia presedintia consiliului ue

    Oficialii de la Bruxelles vin în București pentru preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara noastră. Joi, de la ora 20.00, la Ateneul Român va fi ceremonia oficială. Uite ce trebuie să facă România în următoarele șase luni!

  • steagul uniunii europene

    Zile importante pentru țara noastră, astăzi și mâine ( 9 și 10 ianuarie). Oficialii de la Bruxelles vin în București pentru preluarea oficială a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara noastră. Autoritățile au luat măsuri de securitate și au impus restricții în trafic. S-a anunțat și un protest al ONG-urilor.