Cazul Sorina se poate repeta: «Am fost sunaţi să predăm fetiţa, de parcă ar fi un sac de cartofi»

Cazul Sorina se poate repeta peste câteva zile la Bocşa, în Caraş-Severin. Adrian Miloş, asistent maternal profesionist, şi soţia sa Cornelia au de aproape şase ani în plasament o fetiţă, Gabriela, în vârstă acum de 7 ani, pe care refuză să o ducă înapoi la centrul de plasament pentru a fi adoptată.

Istoria se repetă! La începutul săptămânii trecute, familia Miloş, din Bocşa, a primit o somaţie de la un executor judecătoresc ca până mâine, 3 iulie, să “predea” copilul la centrul de care aparţine, acesta urmând să fie adoptat de către o familie din Timişoara, informează adevarul.ro.  Adrian şi Cornelia Miloş refuză categoric să facă acest lucru şi susţin că şi ei au depus un dosar pentru adopţia fetiţei. Cei doi mai au nouă copii ai lor şi 19 nepoţi, care sunt deja la casele lor, dar şi încă o fetiţă adoptată, în vârstă de 13 ani. Problemele legate de cazul fetiţei din Bocşa au început în luna martie, când familia care o are în plasament a aflat că doi soţi, din Timişoara, se interesează să o adopte pe fetiţă şi au cerut să înceapă întâlnirile de potrivire. “Când am aflat, am depus imediat dosarul de adopţie pentru evaluare. În luna martie, au început întâlnirile cu familia care vrea să o adopte, iar noi am fost programaţi la evaluare în data de 24 aprilie, la ora 11. Exact în aceeaşi dată a avut loc un proces, prin care fetiţa a fost dată în adopţie acelei familii. La ora 14.45, am primit un telefon de la DGASPC, că fetiţa a fost adoptată şi trebuie să o predăm, de parcă ar fi un sac de cartofi. M-am întrebat de ce s-a lucrat cu atâta răutate, când noi am pus pe hârtie şi am spus şi verbal să se stopeze acest proces de a fi văzută fetiţa, că îi face rău. Fetiţa chiar nu înţelegea ce se întâmplă şi când ajungeam acasă începea să plângă. Au început problemele la şcoală, a devenit agresivă cu cealaltă fetiţă pe care o avem adoptată, a început să facă pipi pe ea. Ba chiar la un moment dat a spus că vrea să plece cealaltă fetiţă, ca să poată să rămână ea cu mami şi cu tati, adică cu noi”, susţine Cornelia Miloş. 

Acum, familia Miloş e decisă să adopte fetiţa şi a contestat inclusiv somaţia, care expiră mâine. “Nici nu ne gândim să o dăm înapoi. Azi, 2 iulie, avem proces de contestare a somaţiei, noi sperăm să câştigăm şi să continuăm procesul de adopţie până la final, iar fetiţa să rămână cu noi”, a mai declarat Cornelia Miloş. 

5-act-1-2col-fetita.jpg

Familia Miloș o crește pe Gabriela de peste 6 ani

De cealaltă parte, conducerea DGASPC Caraş-Severin spune că, legal, soţii Miloş nu mai au dreptul să o adopte pe fetiţă deoarece au refuzat adopţia. “Noi am făcut procedura aşa cum spune legea. Ei au refuzat de cinci ori să adopte fetiţa. Abia după ce au început procedurile de adopţie de către familia din Timişoara, au depus şi ei dosarul de adopţie. Or, legal, nu se mai putea! Acum se judecă să obţină fetiţa”, a declarat Elena Amzoi, directorul DGASPC Caraş-Severin. Aceasta ne-a trimis şi un comunicat, în care explică situaţia fetiţei. Mai mult, Adrian Miloş a precizat că nu doreşte să renunţe la beneficiile care rezultă din statutul de asistent maternal profesionist, deoarece mai are o perioadă de un an până la ieşirea la pensie. 

Sorina, fata de 8 aniluată cu mascaţii

Cazul Sorina Săcărin a şocat o ţară întreagă după ce procurorul de caz a venit cu mascaţii pentru a o lua de la familia care a crescut-o. Fetiţa în vârstă de 8 ani a fost adoptată de o familie de români stabiliţi în America. Un imens scandal a explodat în spaţiul public, iar părinţii adoptivi, asistenta socială şi procuroarea de caz au trecut prin zeci de ore de audieri, iar procurorul general Bogdan Licu a cerut ca fetiţa să nu fie scoasă din ţară până la terminarea anchetei. 

Loading...
 
 

Citește și

  • De câteva zile, povestea Sorinei, fetița din Mehedinți luată din casa asistenților maternali cu mascații, a făcut înconjurul României. Copila de opt ani a ajuns lângă cei care au adoptat-o în mod legal și, conform mamei adoptive, Ramona Săcărin, micuța se comportă normal și încearcă să-și cunoască noua familie. Mai mult, nu ar fi pus întrebări legate de experiența traumatizantă de vineri, 21 iunie.

  • sorina fetita mehedinti alaturi de mama adoptivă

    În luna aprilie a acestui an, soții Ramona și Gabriel Săcărin au obținut dreptul de a o adopta pe Sorina, fetița din județul Mehedinți care a trecut printr-o experiență traumatizantă pentru un copil de doar opt ani: a fost luată cu forța, printre strigăte și vorbe grele, din familia de asistenți maternali în care locuia de câțiva ani. Soții Săcărin au primit o decizie judecătorească definitivă cu privire la adopție și au decis să o pună în aplicare. Au apelat la ajutorul unui procuror și așa au reușit să o aducă pe Sorina în familia lor în care mai există doi copii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1