Sorina poate pleca din țară. Mama adoptivă a ridicat pașaportul

Ultima actualizare:

    Din fericire, fetița din Caraș-Severin nu mai fost „luată pe sus” cu mascați, asemenea Sorinei Foto: Captură Video
Din fericire, fetița din Caraș-Severin nu mai fost „luată pe sus” cu mascați, asemenea Sorinei Foto: Captură Video

Sorina, fata de opt ani, adoptată de o familie de români stabilită de multă vreme în SUA, poate ieși din țară. Mama ei adoptivă, Ramona Săcărin, a ridicat vineri pașaportul fetei de la Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj, după ce, joi, judecătoria Slatina a decis că micuța poate părăsi țara.

Ramona Săcărin a spus că încă nu și-au făcut planuri să plece din țară pentru că nu știa dacă vor avea sau nu pașaportul.

”Am semnat de preluare şi atât. Am prezentat un act de identitate şi certificatul de naştere al copilului, am semnat pentru preluarea paşaportului. Am venit în diecare zi”, a declarat Ramona Săcărin, conform news.ro .

Femeia a mai explicat că planurile se vor face de acum înainte.

Judecătorii din Slatina au decis soarta Sorinei

Judecătoria Slatina a respins, joi, cererea procurorului general Bogdan Licu prin care solicita ca Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie din America, să nu poată părăsi ţara. Decizia este executorie, dar nu definitivă.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Cererea a fost adresată iniţial Tribunalului Mehedinţi, care şi-a declinat competenţa către Judecătoria Drobeta Turnu Severin, de unde dosarul a fost strămutat la Tribunalul Olt.

Această instanţă şi-a declinat, însă, competenţa înspre Judecătoria Slatina.

De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei. Cele două solicitări au fost, însă, respinse de Curtea de Apel Craiova. 

Sorina, luată cu mascații din casa asistentului maternal

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net