Sorina Pintea, înlocuită de la conducerea Spitalului de Urgență din Baia Mare. A fost arestată pentru luare de mită

Ultima actualizare:

    Sorina Pintea, înlocuită de la conducerea Spitalului de Urgență din Baia Mare și suspendată din PSDFoto: Arhivă personală
Sorina Pintea, înlocuită de la conducerea Spitalului de Urgență din Baia Mare și suspendată din PSDFoto: Arhivă personală

După ce a fost arestată pentru luare de mită, în urma unui flagrant organizat de către procurorii DNA, Sorina Pintea va fi înlocuită de la conducerea Spitalului de Urgență din Baia Mare, unde ocupa funcția de manager. Totodată, Sorina Pintea va fi suspendată din PSD, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Sorina Pintea, suspendată din PSD și înlocuită în funcția de conducere a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare

„Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Doctor Constantin Opriş” din Baia Mare care să asigure buna funcţionare a spitalului în condiţiile de restricţionare a accesului în spital din cauza coronavirusului şi vom demara o ancheta a Corpului de Control al Consiliului Judeţean la Serviciul de achiziţii publice a spitalului”, a anunțat Gabriel Zetea pe Facebook.

„Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor”, a mai spus acesta în mediul online.

Sorina Pintea, arestată preventiv timp de 30 de zile

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile Sorina Pintea, fiind acuzată că a luat mită, în două tranșe, sumele în valoare de 10.000 de euro și 120.000 de lei, acestea reprezentând un procent din valoarea unui contract de lucrări la Spitalul Județean Baia Mare, pe care l-a condus. 

Procurorii DNA susțin în referatul cu propunerea de arestare preventivă că Sorina Pintea știa foarte bine că în punga neagră primită „se aflau bani și cuantumul exact al acestei sume”. În plus, potrivit procurorilor, ea „nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract și recunoaște că a propus un procent de 7% din contract”.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit”, a informat DNA. 

Sorina Pintea a fost reţinută inițial 24 de ore, iar pe numele său a fost deschisă un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, se arată într-un comunicat emis de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în ziua de sâmbătă, 29 februarie. 

Ulterior, fiul acesteia, Ionut Pintea, a povestit că s-a întâlnit cu denunțătorul mamei sale prin intermediul unui video publicat în mediul online, unde l-a acuzat pe Liviu Pop de implicare în dosarul de mită al mamei sale. 

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net