Sorina Pintea, reţinută pentru 24 de ore, de procurorii DNA. Riscă să fie arestată preventiv 30 de zile

646x404.jpg

sorina pintea
Sorina Pintea, reţinută de procurorii DNA pentru 24 de ore

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost reţinută de DNA, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit. Suma reprezenta un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Sorina Pintea a fost reţinută 24 de ore, iar pe numele său a fost deschisă un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, se arată într-un comunicat emis de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în ziua de sâmbătă, 29 februarie. 

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, anunţă sâmbătă DNA.

Conform procurorilor, în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020,  Sorina Pintea  ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

”Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, precizează DNA. Lui Pintea i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală şi urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează news.ro.

Sorina Pintea suferă de dermaromiozită

În urmă cu aproximativ o lună, Sorina Pintea de dezvăluit că suferă de o boală autoimună care a împiedicat-o să îşi facă apariţia la fel de des în spaţiul public. 

Sorina Pintea suferă de dermatomiozită, o boală autoiumună caracaterizată de slăbiciune musculară, ce determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Fostul oficial al ministerului Sănătăţii urmează tratament cu cortizon şi cu imunoglobuline, într-un spital de stat din Baia- Mare.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1