Sinucidere sau asasinat: De ce susține avocatul judecătorului iranian că acesta nu și-a luat viața

Ultima actualizare:

    Cetăţeanul iranian Gholem Reza Mansouri era cleric şi magistrat al regimului de la Teheran FOTO: tehrantimes.com
Cetăţeanul iranian Gholem Reza Mansouri era cleric şi magistrat al regimului de la Teheran FOTO: tehrantimes.com

Moartea lui Gholam Reza Mansouri (54 de ani), într-un hotel din centrul Capitalei, după ce a căzut de la etajul 6 al imobilului, este în continuare învăluită în mister. Avocatul său a declarant în presa iraniană că bărbatul nu ar fi avut motive de sinucidere, ci avea de gând să se întorcă în țara lui, unde voia să-și dovedească nevinovăția în dosarul în care era acuzat de luare de mită.

Potrivit presei iraniene, moartea judecătorului Gholam Reza Mansouri este suspectă. Bărbatul fugise, mai întâi, în Germania, pentru a ajunge apoi, în România, și era suspect-cheie într-un dosar privind corupţia din Justiţia iraniană. Pus sub control judiciar în România, Mansouri urma să afle dacă va fi extrădat, luna viitoare. Chiar a menționat, într-o filmare postată pe Youtube, la începutul lunii, că intenţionează să se întoarcă, de bună voie, în Iran.

Încă de atunci au apărut speculaţii în mediul online, cum că judecătorul acuzat că ar fi primit o mită de 500.000 de euro va fi „curăţat“ înainte de a reveni în ţară, deoarece mărturiile sale în dosarul în care era implicat ar fi putut crea mari probleme pentru sistemul judiciar iranian. Cert e că, la câteva zile după ce s-a scris că Mansouri are zilele numărate, el a fost găsit mort, într-un hotel din centrul Bucureştiului, scrie adevarul.ro.

„Nu s-ar fi sinucis niciodată!“

Într-un interviu acordat agenţiei Ilna, avocatul Najaf Poursani a respins categoric varianta potrivit căreia clientul său s-ar fi sinucis. „Atât eu, cât şi familia dânsului avem această convingere: el nu s-ar fi sinucis niciodată! Mansouri a negat tot timpul acuzaţia că ar fi luat mită şi avea dovezi solide pentru a-şi susţine cauza“, a spus avocatul. Acesta, aflat în Iran, a explicat că Mansouri era atât de hotărât să se întoarcă în ţară, încât s-a şi întâlnit cu oficiali ai ambasadei, la Bucureşti.

Najaf Poursani a mai spus că, în dimineața zilei în care a fost găsit mort, Mansouri vorbise la telefon cu fratele său, spunându-i că se simte bine şi că şi-a mai revenit, după ultimele probleme medicale. ”Apoi, am fost anunţaţi că dânsul s-a sinucis. Ora morţii a fost declarată 14.30, ora Bucureştiului. Dar eu, personal, i-am verificat aplicaţia de WhatsApp şi am văzut că ultima dată a fost activ la ora 15.15. E un detaliu care va complica acest caz. Nu ştiu cine are telefonul lui mobil, în acest moment“, a mai afirmat avocatul bărbatului găsit mort.

Trupul lui Gholam Reza Mansouri a fost scos din interiorul hotelului
Trupul lui Gholam Reza Mansouri a fost scos din interiorul hotelului

Cum a murit

Informații contradictorii sunt și despre modul în care a fost găsit trupul judecătorului. Iniţial, s-a spus că acesta s-a aruncat de la balconul camerei sale, pe strada din faţa hotelului. Însă, există imagini care arată cum cadavrul său e scos din interiorul clădrii, ceea ce înseamnă că jostul judecător a murit în interiorul hotelului, mai scrie adevarul.ro.

Citește și:

Un judecător iranian s-a sinucis la București. Gholam Rreza Mansouri s-a aruncat de la etajul 6 al unui hotel

Hotelul Ambasador, din nou scena unui episod macabru. Un tânăr de 25 de ani s-a sinucis în cameră

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net