Șase cazuri de COVID-19 într-o biserică din Capitală. Cine a fost infectat cu temutul virus

lumanare-biserica.jpg

FOTO: arhivă Click!

Doi preoţi, doi diaconi, cântărețul și femeia care vindea lumânări în Biserica Sfântul Dumitru din București au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus. Cele șase persoane sunt internate în spital, iar un alt preot s fost desemnat pentru a suplini activitatea în lăcașul de cult.

„Ancheta epidemiologică s-a făcut deja și a dus la izolarea și testarea tuturor clericilor de la parohie, precum și a doamnei de la lumânări. Au fost depistați ulterior pozitiv atât doamna respectivă, cât și cei doi preoți și doi diaconi. Este vorba și despre cântărețul de la această biserică, deci în total vorbim despre 6 persoane”, a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, precizând că cele 6 persoane au fost internate în spital.

Vasile Bănescu a mai declarat, pentru digi24.ro, că biserica și curtea acesteia au fost dezinfectate de mai multe ori, încă de vinerea trecută, și că slujba de duminică nu s-a mai ținut în biserică: „Nu există niciun fel de pericol extins la parohia respectivă, întrucât oamenii nu au mai venit în biserică și atâți câți au mai venit, puțini, au rămas în curtea bisericii”, a spus Bănescu.

Întrebat dacă este posibil ca cele 6 persoane infectate cu Covid-19 să fi intrat în contact cu enoriașii, Bănescu a spus: „Dincolo de faptul că au fost cu câteva zile înainte de a se impune slujbele în exterior, posibil să fi fost într-un contact direct sau mai puțin direct, nu am amănnte în acest sens. Cert este că după depistarea lor nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact, pentru că au fost izolați”.

 

Citește și:

Povestea emoționantă a preotului italian, bolnav de coronavirus, care a murit după ce și-a cedat ventilatorul unui pacient mai tânăr

Acestea sunt noile simptome care pot semnala infecția cu noul coronavirus. Se întâlnesc la cei tineri și sănătoși

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1