Povestea emoționantă a preotului italian, bolnav de coronavirus, care a murit după ce și-a cedat ventilatorul unui pacient mai tânăr

preotul-giuseppe-berardelli.jpg

Preotul Giuseppe Berardelli
Preotul Giuseppe Berardelli avea 72 de ani
Foto: TWITTER/JAMES MARTIN

Povestea sfâșietoare a unui preot din Italia a făcut înconjurul lumii! Don Giuseppe Berardelli (72 de ani) i-a cedat în mod voluntar ventilatorul mecanic unui pacient mai tânăr, pe care nici măcar nu îl cunoștea. Preotul s-a stins din viață, fiind doborât în cele din urmă de coronavirus. Gestul lui mărinimos l-a făcut celebru în toată lumea.

O poveste demnă de un film! Giuseppe Berardelli s-a stins din viața pe un pat de spital din localitatea Lovere, regiunea Bergamo, considerată una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus din toată Italia. Acesta era protopop în Casigno, un orășen din nordul Italiei, aflat la 80 de km de MIlano, potrivit USA Today.

Conform presei locale, Berardelli s-a stins din viață pe 15-16 martie. Un angajat al spitalului din Lovere le-a spus jurnaliștilor italieni povestea preotului. Medicii au vrut să îl ducă la terapie intensivă, acolo era un pat cu ventilator care l-ar fi ajutat să respire, însă acesta a refuzat și le-a spus doctorilor să îl ofere unui pacient mai tânăr. În regiunea în care Giuseppe Berardelli a trăit, sistemul medical a fost sufocat de îmbolnăvirile de Covid-19. 

Preotul Giuseppe Berardelli, aplaudat de la ferestrele și balcoanele italienilor

"El era un preot care asculta pe toată lumea. Știa cum să asculte. Oricine avea nevoie de ajutor, putea conta pe el", a povestit Clara Poli, primarul din Fiorano, unde acesta a fost preot paroh pentru o perioadă. Era un preot atipic, îndrăgostit de motociclete și de scutere. Adeseori, era văzut plimbându-se pe străzi cu o un scuter Guzzi, de culoare roșie.

giuseppe-cardinelli.jpg

Preotul Giuseppe Berardelli
Preotul era foarte popular
@lauraingalli/Twitter

 

"Își iubea motocicletea, era mereu vesel când mergea cu ea", a mai spus Poli.

Preotul Giuseppe Berardelli s-a născut în Fonteno, în 1947 și a fost hirotonit în 1973. În 2006, a devenit protopop în regiunea Casnigo. După ce vestea morții sale a ajuns în presă, foarte mulți oameni care îl cunoșteau. Reverendul James Martin l-a comparat cu Maximilian Kolbe, un sfânt catolic care s-a oferit voluntar să moară în locul unui străin, în perioada Holocaustului. Locuitorii din Casnigo au aplaudat de la ferestre și balcoane atunci sicriul preotului a fost adus în oraș. Nu a fost organizată o înmormântare.

 

Citește și

Imagini emoționante cu eroii din spitale, epuizați de lupta cu virusul! 103 cadre medicale sunt infectate cu COVID-19

LIVE CORONAVIRUS. Nou bilanț tragic în Italia: 743 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Loading...

Citește și