România a intrat în valul doi al pandemiei de Covid-19? Răspunsul ministrului Nelu Tătaru

Ultima actualizare:

    În România a crescut numărul cazurilor noi zilnice de Covid-19foto: arhiva Click!
În România a crescut numărul cazurilor noi zilnice de Covid-19foto: arhiva Click!

Ministrul Sănătății nu are vești bune legate de creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus la noi în țară. Întrebat dacă în România se manifestă deja valul al doilea al pandemiei, Nelu Tătaru a răspuns că ”în contextul european al valului doi ne lipim şi noi acum”.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, referindu-se la cele 4.026 de cazuri de Covid-19 raportate vineri, că vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, iar restricţiile impuse recent de autorităţi îşi vor face efectele abia peste două-trei săptămâni.

"Rămânem în acelaşi registru al creşterii numărului de cazuri noi. Sunt aceleaşi judeţe, plus municipiul Bucureşti, unde avem o creştere a transmiterii în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care restricţiile impuse în urmă cu câteva zile vor trebui să-şi facă efectele în următoarele două-trei săptămâni. Dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi", a spus, la Iaşi, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, citat de News.ro.

Întrebat dacă am intrat în valul al doilea al pandemiei, Tătaru a răspuns: "Suntem într-un moment în care avem o creştere a numărului de cazuri şi în contextul european al valului doi ne lipim şi noi acum".

Peste 4.000 de cazuri noi anunțate într-o singură zi

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 4.026 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 175.216.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 75 de decese, bilanţul fiind de 5.749. De asemenea, 726 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. În Bucureşti sunt înregistrate 592 de cazuri noi de COVID-19, urmat de Cluj - 267, Iaşi - 176, Bacău - 153, Timiş - 147.

Citește și:

S-a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Noile restricţii anunţate de Raed Arafat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net