S-a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Noile restricţii anunţate de Raed Arafat

Ultima actualizare:

    Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile
Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, după şedinţa CNSU, că s-a decis propunerea prelungirii stprii de alertă cu 30 de zile. La rândul său, şeful DSU, Raed Arafat, a prezentat restricţiile care vor fi impuse progresiv, în funcţie de rata de infectare.

Iată principalele hotărâri luate de CNSU, potrivit lui Raed Arafat:  

  • Cu privire la purtarea măştilor de protecţie, sub o incidenţă de 3 la mie,măştile  sunt obligatorii în zonele pietonale şi în orice zonă aglomerată.
  • La o incidenţă de peste 3 la mie, purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise.  
  • În privinţa restaurantelor sau a teatrelor, acolo unde incidenţa este sub sau egală 1,5 la mie, acestea funcţioneză cu 50 la sută din capacitate.  
  • La o incidenţă între 2,5 şi 3 la mie, teatrele şi restaurantele pot funcţiona la o capacitate de 30 la sută până la ora 23.00. Peste indicele de 3 la mie,activitatea acestora va fi sistată.  
  • În privinţa hotelurilor, Raed Arafat a declarat că acestea vor servi masa doar persoanelor cazate în locurile respective, la o incidenţă depeste 3 la mie.
  • Cu privire la campania electorală, şeful DSU a precizat că evenimentele în interior se vor limita la 20 de persoane, iar cele din exterior la maxim 50 de persoane, potrivit adevărul.ro.
  • Sunt interzise nunțile și botezurile
  • „Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat. El a precizat că botezul și cununia de la biserică nu intră în această categorie, pentru că există reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane. „Este vorba despre mesele festive”, a precizat el. „Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni asupra acestui lucru”, a adăugat Arafat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net