Revolta directorului DSP Prahova, Bogdan Nica: ”Totul pornește de la chermeze, băut din aceeași ceașcă”

bogdan-nica-directorul-dsp-prahova.jpg

Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, se plânge că sunt mulți români care nu mai respectă nici o măsură
Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, se plânge că sunt mulți români care nu mai respectă nici o măsură
Foto: Andreea Dancu

Numărul cazurilor de coronavirus a explodat. Astăzi, 9 iulie, am înregistrat un nou record. Dacă ieri vorbeam de 555 de noi îmbolnăviri, iată că ultimul buletin oficial arată că în ultimele 24 au apărut alte 614 cazuri. Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, este revoltat și spune că ”totul pornește de la chermeze, tot felul de întâlniri, băut din aceeași ceașcă”.

România se confruntă cu un adevărat val de infectări cu coronavirus! Este pentru prima dată în cele patru luni de declararea epidemiei în țara noastră când ne confruntăm cu 614 noi cazuri într-o zi, dintre care 240 de pacienți se află la terapie intensivă.

Sunt grav! Mulți dintre ei venitilați mecanic. 17 au murit, în ultimele 24 de ore, unul dintre ei neavând nici o boală.

Un nou record de infectați cu coronavirus: 614

Potrivit buletinului de presă dat de către Grupul de Comunicare Strategică, în țara noastră au fost confirmate 30.789 de cazuri, dintre care 22.574 au fost externate și doar 20.969 au fost declarate vindecate.

Ceea ce înseamnă că 1.605 au cerut să plece din spitale, deși sunt infectați! În plus, 1.605 asimptomatici au fost externați la zece zile de la spitalizare.

Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, atrage atenția că acest coronavirus ”este o boală nenorocită care-și alege victimele dupa bunul plac” și cere să fim responsabili.

Revolta directorului DSP Prahova, Bogdan Nica: ”Totul pornește de la chermeze, băut din aceeași ceașcă”

”Virusul există, contrar a ceea ce postează, comentează și influențează unii. Am fost și am văzut fiecare bolnav din spital și credeți-mă că este o experiență care-ți schimbă complet percepția despre acest lucru. Erau oameni care ajunseseră la saturație 60, normal este în jur de peste 90, oameni care văzuseră moartea cu ochii, unii care au fost ventilați. Nu toți au 97 de ani, nu toți au comorbidități. Sunt și tineri sănătoși. Este o boală nenorocită, imprevizibilă care-și alege victimele după bunul ei plac. Și am identificat câteva cauze. Prima este nerespectarea măsurilor atât la purtarea măștii, cât și la tot felul de mese, chermeze, aniversări, nunți, botezuri, întâlniri la birou, băut din aceeași ceașcă și multe alte cauze care duc de la un caz la zeci de cazuri. A doua cauză este ascunderea adevărului, pe principiul de ce să stau eu în spital. A treia cauză este lipsa totală în spațiul public a unor mărturii credibile. Eu vă invit pe cei care doriți să veniți în spitale de COVID-19. Am permisiunea colegilor de la ATI și infecțioase să faceți un scurt reportaj și să discutați cu bolnavii”, a spus către jurnaliști Bogdan Nica”, directorul DSP Prahova, un județ greu încercat.

679 de infectați, în Prahova

Dacă în ultima zi de stare de urgență, aici erau înregistrați 76 de infectați cu coronavirus, astăzi, 9 iulie, vorbim despre 679, fiind al 15-lea județ din țară după numărul de îmbolnăviri.

Iar acest lucru se întâmplă din cauza faptului că Prahova se află între București-Ilfov și Brașov, zone greu încercate de boală, este județ de tranzit și navetă, cu multe stațiuni turistice pe Valea Prahovei, unde nu se respectă regulile impuse prin lege.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/explozie-prahova-de-infectati-cu-coronavirus-directorul-dsp-bogdan-nica-vin-foarte

https://www.click.ro/news/national/reguli-pe-litoral-cum-respecta-hotelierii-masurile-anti-covid-19-turistilor-le-este

 

 

Loading...