Explozie de infectați cu coronavirus în Prahova! Directorul DSP Bogdan Nica: ”Vin foarte multe cazuri într-o zi”

Ultima actualizare:

    Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, avertizează că nu este de glumă cu coronavirusul, care atacă când nu te aștepțiFoto: Andreea Dancu
Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, avertizează că nu este de glumă cu coronavirusul, care atacă când nu te aștepțiFoto: Andreea Dancu

Explozie în Prahova de infectați cu coronavirus! Directorul DSP Bogdan Nica a spus că vin foarte multe cazuri într-o zi și că spitalele sunt pline. Din 300 de locuri sunt ocupate deja 243.

Este o situație gravă în Prahova! Numărul infectaților cu COVID-19 crește de la o zi la alta, iar autoritățile și medicii se chinuie să facă față.  “De trei zile suntem martorii acestui val. În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut demult de 400. Deci am 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus directorul DSP, Bogdan Nica.

În acest context, șeful Direcției de Sănătate Publică a precizat că Prahova se află aproape de atingerea limitei maxime de internare a pacienţilor confirmaţi cu coronavirus.

A fost depistat un nou focar în judeţ, la un centru de dializă privat din Ploieşti, unde 35 de persoane sunt infectate. O altă unitate privată cu profil similar are trei cazuri în acest moment, toţi cei 38 de pacienţi dializaţi urmând să fie internaţi.

În plus, vorbim despre transmiterea comunitară, care este extrem de răspândită. Putem contacta virusul de oriunde. În localitatea Păulești sunt trei cazuri, dintre care unul al unui bărbat care era plătit să împartă pliante pentru un hypermarket.

Directorul DSP Bogdan Nica: ”Măcar în ceasul 12-lea să facem ce trebuie pentru ca Prahova să nu devină Suceava”

”Prahova este județ de tranzit și navetă. Sunt persoane care lucrează în alte orașe și locuiesc aici sau care se opresc pe DN1, în drumul lor spre munte. Brașovul are foarte multe cazuri, Ilfov și București la fel. Măcar în ceasul 12-lea să facem ce trebuie pentru ca Prahova să nu devină Suceava”, a atras atenția medicul Nica.

Întrebat cum ne putem feri de contaminare, acesta a spus că masca pe față în spații închise, spălatul des pe mâini, distanțarea socială și mersul pe cât posibil cu mașina personală sunt sfinte.

”Dacă am respecta aceste lucuri, în două săptămâni am scăpa. Așa, vom ajunge să ne închidă toți granițele, pentru că toate statele se uită pe raportările oficiale. În momentul de față, orice persoană poate fi posibil infectată. De aceea, trebuie să ne asigurăm. Iar boala nu iartă pe nimeni. Sunt și tineri sănătoși care acum se chinuie prin spitale, mulți dintre ei au afectați plămânii. Îmi pare rău că nu puteți vedea suferința pe care o văd eu ca să vă dați seama de pericolul acestui virus”, a mai spus Bogdan Nica, într-o conferință de presă susținută astăzi, 1 iulie, la Ploiești.

12 prahoveni sunt la terapie intensivă

Datele arată că în Prahova sunt asimptomatici, cazuri medii, dar și foarte multe grave, pentru că românii nu dau importanță semnelor și ajung târziu la spital.

”Oamenii stau acasă și doar atunci când starea devine îngrijoratoare vin la spital, cu bronhipneumonie, desaturare. Acum, avem 12 pacienți la ATI, dintre care 10 sunt ventitați”, a conchis directorul DSP Prahova.

406 cazuri apar în buletinul oficial dat azi publicității și vârful nu se oprește aici. Tocmai de aceea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că este luată în calcul restricționarea circulației la munte și la mare. Iar Valea Pahovei pare că este un punct ce s-ar putea transforma înntr-o adevărată ”pepinieră” de COVID-19.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/asimtomaticii-transmit-virusul-alexandru-rafila-cunosc-cazuri-care-s-au-imbolnavit-de

https://www.click.ro/news/national/ne-putem-infecta-cu-covid-19-de-mai-multe-ori-ce-spune-alexandru-rafila

https://www.click.ro/news/national/medicul-alexandru-rafila-daca-80-respecta-sau-utilizeaza-corect-masca-lucrurile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net