Raed Arafat: ”E posibil să ajungem să alegem între pacienți, ca în Italia”

Ultima actualizare:

    Raed Arafat a vorbit despre vaccinul anti-Covidfoto: Inquam Photos
Raed Arafat a vorbit despre vaccinul anti-Covidfoto: Inquam Photos

Autoritățile avertizează asupra efectelor creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, susține că sepoate ajunge în situația ca medicii să aleagă ce pacienți să fie tratatați la Terapie Intensivă, exact cum s-a întâmplat, în primăvară, în țări precum Italia, Spania sau Franța.

"În momentul în care secţiile de terapie intensivă devin total aglomerate, mai ales dacă se agravează unii şi nu ai loc pentru ei imediat, este posibil să ajungi să alegi între pacienţi, aşa cum au păţit colegii noştri din Italia şi din alte ţări. Din păcate, acolo unde impactul a fost major, medicii au ajuns să facă acest triaj. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat, se poate întâmpla, eu sper să nu ajungem acolo”, a afirmat Raed Arafat, marţi seară, într-o emisiune la B1 Tv, citat de News.ro.

 Arafat a amintit că, în urmă cu două luni, a mai făcut referire la acest aspect, iar afirmaţia sa a avut "un impact destul de dur”.

Medicul a spus că se poate aştepta, în perioada următoare, la o intensificare a activităţilor celor care promovează nerespectarea regulilor de protecţie împotriva răspândirii COVID-19 întrucât, în opinia sa, "fake news-urile continuă”. 

Citește și:

Virgil Musta avertizează: ”Terapia Intensivă este plină! Suntem la pragul dintre viață și moarte”

Raed Arafat: ”Trebuie să purtăm cu toții masca de protecție”

Raed Arafat a subliniat încă o dată importanţa purtării măştii de protecţie de către toată lumea, arătând că aceasta poate limita nu doar răspândirea noului coronavirus, ci şi pe cea a virusului care provoacă gripa sezonieră.

 "Trebuie să încercăm cu toţii, pentru că aici nu poate numai unu, sau doi, sau trei să poarte mască şi ceilalţi, în jurul lor, nu. Trebuie nu numai majoritatea, trebuie cu toţii să facem acest lucru dacă vrem, într-adevăr, să limităm şi SARS-COV-2, dar şi virusul gripal sezonier care poate să fie mult redus, impactul lui, dacă se poartă mască”, a mai spus Arafat.

Citește și:

Asistent român la ATI, în Milano: ”Am văzut cum mureau efectiv, nu mai aveam loc la morgă, îi puneam pe jos”

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net