Un centru expozițional din Milano, tranformat în spital de terapie intensivă în doar 10 zile

spital_covid_19_milano.jpg

spital coronavirus milano
Unitatea spitalicească din Milano are 200 de paturi de terapie intensivă. A costat 21 de milioane de euro
foto: captură Youtube

Italia încearcă să iasă la liman, puțin câte puțin. La Milano s-au făcut eforturi supraomenești pentru deschiderea unui centru de terapie intensivă, realizat din donațiile italienilor. În 10 zile de muncă neîntreruptă, un complex expozițional a fost tranformat în spital, grație celor 21 de milioane de euro strânse.

500 de muncitori au lucrat zi și noapte pentru a da o șansă pacienților cu coronavirus din Peninsulă. În centrul medical vor lucra 200 de medici, 500 de asistenți și alte 200 de persoane însărcinate cu tratarea bolnavilor de Covid-19, anunță italienii de la TGCOM24.

aparat_spital_milano.jpg

aparat covid 19 spital milano
Un aparat nou și performant va stabili starea plămânilor pacienților
foto: captură TGCOM24

“E o structură spitalicească după toate rigorile, nu un spital improvizat. Și va avea cel mai extins departament de terapie intensivă din Italia”, Ezio Belleri, directorul Policlinicii din Milano, care va coordona și spitalul nou înființat într-un centru expozițional în care se țineau diverse târguri până acum ceva vreme.

 

Deocamdată, s-au deschis opt saloane cu 53 de paturi de terapie intensivă și ulterior va mai fi deschis un pavilion cu 104 de paturi. În a treia etapă se va deschide un alt pavilion, ajungându-se la un total de 200 de paturi.

pat_terapie_intensiva_milano.jpg

pat terapie intensiva milano
Așa arată un pat de terapie intensivă dotat cu tot ce este nevoie
foto: captură TGCOM24

 

Citește și

De ce bilanțul negru din Italia continuă să crească, deși țara se află în carantină totală. Explicația îngrijorătoare

Povestea emoționantă a preotului italian, bolnav de coronavirus, care a murit după ce și-a cedat ventilatorul unui pacient mai tânăr

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1