Virgil Musta avertizează: ”Terapia Intensivă este plină! Suntem la pragul dintre viață și moarte”

Ultima actualizare:

    Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara
Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara

Șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, avertizează că nu mai există locuri la Terapie Intensivă. Prin urmare, dacă o persoană face o formă severă de COVID-19, există riscul ca aceasta să nu mai poată fi tratată.

În condițiile în care locurile libere în spitalele speciale Covid sunt din ce în ce mai puține, este foarte important, precizează Virgil Musta, să respectăm toate gesturile-barieră și să nu ne îmbolnăvim.

"Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament.

Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu.

Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili", a declarat doctorul Virgil Musta, potrivit unui mesaj publicat de Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA: 1.835 de cazuri noi și 56 de decese în 24 de ore

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net