PSD are deja trei variante de premier. «Va fi un intelectual de stânga greu de refuzat»

Ultima actualizare:

    Cristian Socol, Remus Pricopie și Vasile Dâncu sunt cele trei nume vehiculate în PSD pentru funcția de premierfoto: arhiva Adevărul
Cristian Socol, Remus Pricopie și Vasile Dâncu sunt cele trei nume vehiculate în PSD pentru funcția de premierfoto: arhiva Adevărul

Convinși că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece miercuri, mai marii PSD s-au gândit deja la câteva propuneri de premier. Și ca să nu-i dea președintelui Klaus Iohannis motive să nu voteze un nume din PSD, parlamentarii social-democrați s-au gândit la câteva figuri marcante din afara partidului. ”Va fi un intelectual de stânga greu de refuzat”, a anunțat Marcel Ciolacu.

În acest moment, în PSD sunt vehiculate trei nume de premier, în eventualitatea în care moțiunea de cenzură va trece, iar Guvernul Orban va fi demis în urma votului din Parlament.

Este vorba despre sociologul Vasile Dâncu, fost senator PSD în perioada 2004-2008 și fost ministru al Administrației și Dezvoltării Regionale în Guvernul Cioloș, despre Cristian Socol, profesor la ASE, apropiat al lui Liviu Dragnea, artizanul programelor de guvernare PSD și omul din spatele Ordonanței lăcomiei, și despre Remus Pricopie, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta.

„Decizia forurilor de conducere a fost de a veni cu un premier din afara partidului, pentru că preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu va nominaliza un premier din cadrul PSD şi vrem să evităm asta. Nu vrem ca nominalizarea premierului să fie o condiţie peste care să nu putem trece”, a declarat miercuri la Digi24 senatorul PSD Lucian Romaşcanu.

Cele trei nume sunt vehiculate în contextul în care Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că PSD va propune pentru funcția de premier „un intelectual de stânga”, care „va fi greu de refuzat” de către președintele Klaus Iohannis.

„Noi dorim în primul rând să dăm Guvernul Orban jos și cred că vom reuși miercuri. Mai departe intrăm într-o logică constituțională. Din discuțiile avute cu colegii mei din teritoriu și cu parlamentarii urmează ca PSD să meargă la președintele României cu o propunere de prim-ministru, nu membru al PSD. O să mergem ca propunere cu un intelectual de stânga și un om care va fi greu de refuzat de către președintele României. Avem această propunere, nu e membru de partid”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și:

Ce ordonanțe de urgență a dat Guvernul Orban pe ultima sută de metri

Ce va face PNL dacă Guvernul Orban va fi demis. «Decizia noastră este luată»

PSD nu va vota Guvernul Orban, dacă va fi propus din nou de președintele Iohannis

Marcel Ciolacu a subliniat că PSD nu va vota Guvernul Orban, dacă președintele Klaus Iohannis va veni din nou cu această propunere.

Parlamentul dezbate și votează, miercuri, de la ora 12:00, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR. Marcel Ciolacu a afirmat că sunt „suficiente” voturi pentru aprobare, în timp ce Ludovic Orban a spus nu are șanse să treacă, dacă nu intervin repoziționări a unor „actori politici”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net