Ce va face PNL dacă Guvernul Orban va fi demis. «Decizia noastră este luată»

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a declarat că PNL este pregătit de alegeri anticipate, în cazul în care guvernul va fi demis prin moțiune de cenzurăfoto: Mediafax
Ludovic Orban a declarat că PNL este pregătit de alegeri anticipate, în cazul în care guvernul va fi demis prin moțiune de cenzurăfoto: Mediafax

PSD se laudă că are voturile necesare pentru a da jos Guvernul Orban, prin moțiune de cenzură, PNL se pregătește de anticipate. Premierul Ludovic Orban a anunțat că, dacă moțiunea va fi votată miercuri în Parlament, deputații și senatorii PNL nu vor mai vota următoarele două guverne, pentru ca astfel să se declanșeze alegerile anticipate.

Ludovic Orban a anunţat, marţi, cu o zi înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură, că PNL nu va mai vota învestirea următoarelor două guverne, în cazul în care moțiunea va trece. 

 "O spun limpede: în cazul în care va exista o majoritate în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, în ceea ce priveşte Partidul Naţional Liberal decizia noastră este clară luată ca să nu mai votăm învestirea niciunuia dintre cele două guverne pentru a declanşa alegeri anticipate. Asta le spun şi parlamentarilor, ca să ştie”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă, citat de News.ro. 

Ludovic Orban crede că moțiunea de cenzură nu va trece

Ludovic Orban a precizat că evaluările PNL arată că nu se vor strânge suficiente voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, iar în eventualitatea în care această moţiune va fi respinsă Executivul va continua implementarea programului de guvernare. 

"Conform evaluării noastre actuale, nu există numărul necesar de voturi, chiar dacă PSD încearcă să creeze această percepţie publică, noi suntem pregătiţi pentru orice eventualitate. (...) În cazul în care se vor aduna numărul de voturi necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, sigur că ne ducem spre anticipate”, a mai spus preşedintele PNL.

Moțiunea de cenzură a fost inițiată de PSD și UDMR

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi UDMR după ce Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, a fost citită, luni, în Parlament, în ședinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Pentru a demite Guvernul, este nevoie de 233 de voturi, iar PSD ar avea voturile necesare, după reîntoarcerea în PSD a deputaților ​Georgian Pop și Corina Bogaciu, din partidul lui Victor Ponta. Moţiunea de cenzură va fi dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00, au decis Birourile Permanente ale celor două Camere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net