PSD amenință cu moțiunea de cenzură: ”PNL să nu fure banii copiilor”

Ultima actualizare:

    Alocațiile copiilor ar trebui să fie dublate de la 1 august
Alocațiile copiilor ar trebui să fie dublate de la 1 august

PSD ameninţă cu o moţiune de cenzură dacă alocaţiile nu sunt dublate. Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, le-a pus în vedere să dubleze alocațiile și să majoreze pensiile.”PNL să nu fure banii copiilor”, a transmis acesta.

PSD a ieșit la atac și amenință partidul aflat la guvernare că va fi demis. “Lăsaţi aberaţiile, dublaţi alocaţiile!”, a transmis, astăzi, 31 mai, Lucian Romaşcanu, care i-a cerut Executivului să găsească resursele financiare şi politice pentru dublarea alocaţiilor, de la 1 august și majorarea punctului de pensie cu 40%, de la 1 septembrie.

“Copiii nu au nici o vină că guvernul PNL este incompetent şi că nu reuşeşte să găsească resursele necesare, atât politice, cât şi financiare pentru a dubla aceste alocaţii”, a declarat Romaşcanu.

El a mai afirmat că este inadmisibil ca Guvernul să spună că nu sunt bani pentru copii în condiţiile în care s-a împrumutat în şapte luni cu aceeaşi sumă cu care s-au împrumutat guvernele PSD în trei ani de guvernare.

“Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care aceşti peste 15 miliarde de euro nu au o destinaţie precisă, nu există nici o comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce se întâmplă cu aceşti bani. Dacă facem un calcul, doar banii împrumutaţi pe 14 zile, ar ajunge pentru dublarea alocaţiilor copiilor. PNL să nu se atingă de copii şi de pensionari, de drepturile lor”, a spus politicianul.  

În cazul în care moţiunea de cenzură va trece, cei de la PSD anunță că sunt două variante pentru formarea unui guvern: unul format din coaliţia care vota căderea guvernului sau un guvern de uniune naţională care să pregătească alegerile.

Ce spune premierul Ludovic Orban despre majorarea pensiilor și alocațiilor

Premierul Ludovic Orban a declarat în urmă cu o săptămână că pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cât va permite economia. Un răspuns similar a dat şeful Executivului şi în legătură cu posibilitatea dublării alocaţiilor.

„O să încercăm să creştem alocaţia cu cât ne va permite situaţia bugetară şi situaţia economică şi mai ales prognozele economice”. El a catalogat drept „super-populistă” decizia Parlamentului de a dubla alocaţiile pentru copii, spunând că „nu se poate ca de două ori într-un an să se dubleze alocaţiile” şi că „nu poţi să generezi astfel de decizii fără să ai un fundament”.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/noi-scenarii-de-crestere-pensiilor-de-la-1-septembrie-2020

https://www.click.ro/news/national/pensiile-ar-putea-creste-dar-nu-cu-40-la-suta-florin-citu-trecem-printr-o-criza-de

https://www.click.ro/news/national/alocatiile-pentru-copii-se-dubleaza-inainte-de-1-august

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net