Alocaţiile pentru copii se dublează înainte de 1 august

Ultima actualizare:

    Senatul a respins amânarea proiectului care dublează alocaţiile foto: Shutterstock
Senatul a respins amânarea proiectului care dublează alocaţiile foto: Shutterstock

Senatul a respins, luni, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind amânarea, până la data de 1 august, a dublării alocaţiilor pentru copii. În favoarea respingerii proiectului s-au pronunţat 95 de senatori, iar 14 au fost ”împotrivă”.

Senatul a respins, luni, ca prim for legislativ sesizat, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului ce amână intrarea în vigoare, cu şase luni, a Legii care dublează alocaţiile pentru copii la 300 de lei. Anterior, Comisia pentru muncă a Senatului a dat raport de respingere asupra actului normativ iniţiat de Guvern.În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie.„3,6 milioane de copii ai României aşteptau legea. Am votat pentru eliminarea cinismului din partea Guvernului PNL”, a declarat senatorul PSD Liviu Pop.

În România există 3,61 milioane de beneficiari ai alocațiilor pentru copii. Aceștia primesc, în total, aproximativ 600 de milioane de lei lunar.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă are ca scop prorogarea, până la 1 august 2020, a aplicării prevederilor Legii nr.14/2020 privind dublarea alocaţiilor pentru copii în vederea eficientizării exerciţiului financiar în primul semestru al anului 2020, pentru asigurarea echilibrului şi predictibilităţii cheltuielilor bugetare în ceea ce priveşte aplicarea tuturor normelor legale în vigoare, inclusiv mărirea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, se arată în expunerea de motive.

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Senatul este primul for legislativ sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: 

Alocații de peste 753.000 de lei, achitate copiilor cu Cerințe Educaționale Speciale. Cum poți primi acești bani

Revoltă după ce deputații n-au vut să mărească alocațiile. ”Își bat joc de copiii noștri”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net