Pensiile ar putea crește, dar nu cu 40 la sută! Florin Cîțu: "Trecem printr-o criză de proporții"

Toți pensionarii sunt cu ochii pe data de 1 septembrie, când ar trebui să primească bani în plus pe carduri sau de la poștaș, potrivit calendarului de majorare a pensiilor. Momentan autoritățile au în vedere mai multe scenarii. varianta cu majorarea de 40% pare însă un vis frumos.

Pensiile ar putea crește cu doar 10% din septembrie și nu cu 40% așa cum era prevăzut, scrie hotnews.ro. „Este un scenariu pe care l-am luat în calcul, am calculat impactul și riscurile aferente, alături de un alt scenariu îl voi prezenta guvernului și vom lua o decizie”, a declarat joi, la Realitatea Plus, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Premierul Ludovic Orban a evitat să comenteze declarațiile lui Cîțu, precizând că o decizie în privința majorării pensiilor va fi luată în funcție de raportul la șase luni și prognoza economică pentru perioada următoare.

Florin Cîțu: "Trecem printr-o criză de proporții foarte mari"

„Este profund nedrept pentru toți românii care sunt afectați astăzi de această criză să vorbim doar de pensii izolat de ceea ce se întâmplă în restul economiei. Trecem printr-o criză de proporții foarte mari, nu s-a mai întâmplat așa ceva. PSD duce discuția spre cheltuielile cu pensiile, dar avem alte și alte cheltuieli în buget. Sunt alte cheltuieli care sunt puse în pericol de aplicarea legii așa cum este astăzi. Vorbim de cheltuieli de investitii. Niciodată nu vom face o evaluare a cheltuielilor cu pensiile rupt de celelalte cheltuieli”, a explicat Cîțu, sugerând astfel că majorarea pensiilor cu 40% este imposibilă.

Citește și:

Ce pensii au actorii din «Epoca de Aur»: Cei mai bogați pensionari VIP

Suferința lui Jean Paler: ”Suntem pensionari puși pe lista de exterminare. Cu ce bani să iau spirt la preț de bișniță?”

Premierul Ludovic Orban: "Vom creşte pensiile, acesta este obiectivul nostru"

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1