Profilul pacientului cu Covid-19 s-a schimbat. Mai multe forme medii, mai puține forme ușoare

femeie-coronavirus.jpg

femeie bolbava la spital
UE consideră că 5G poate fi un mijloc de redresare a economiei după coronavirus şi de a concura mai bine cu SUA şi China
foto: Shutterstock

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, susţine că se observă o schimbare a profilului pacientului cu Covid-19. Astfel, în prezent se înregistrează mai multe forme medii ale bolii, după ce până acum au predominat cazurile uşoare.

Medicul Carmen Dorobăţ afirmă că a constatat acest lucru în cazul bolnavilor care ajung la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

"Profilul pacientului este modificat. Majoritatea pacienţilor au forme medii. Foarte puţini au forme asimptomatice şi forme uşoare. Asta înseamnă că pacientul vine de la început cu simptome şi acestea pot fi febră, jenă respiratorie chiar de la internare, tuse, poate şi o scădere a poftei de mâncare. Fiecare pacient este bine analizat şi investigat, iar în plus trebuie gândită o terapie conform acestor simptome“, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.

Carmen Dorobăț: ”Ar fi de dorit să purtăm masca şi în zonele unde există mult praf”

Ea le recomandă oamenilor multă atenţie în această perioadă, în condiţiile trecerii de la starea de urgenţă la starea de alertă.

"Având în vedere noul profil al pacientului, trebuie să fim extrem de atenţi la ceea ce înseamnă măsuri de prevenţie, adică distanţă socială, spălare pe mâini cu săpun şi purtarea măştii. Masca este obligatorie în spaţiile închise. Ar fi de dorit să o purtăm şi în spaţiile deschise deosebit de aglomerate, dar şi în zonele unde există mult praf“, a precizat medicul Carmen Dorobăţ.

Citește și:

5 simptome dermatologice care indică infectarea cu noul coronavirus! Apar în general la tinerii asimptomatici

Studiu: O persoană din cinci infectate cu coronavirus nu prezintă simptome

Atenție! Infecția cu coronavirus la copii s-ar putea să nu înceapă cu o tuse

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1