Atenție! Infecția cu coronavirus la copii s-ar putea să nu înceapă cu o tuse

coronavirus-pixabay_3.jpg

Problemele digestive pot fi primele simptome ale infecției cu COVID-19 la copii
Foto: pixabay

Un simptom aparent fără nicio legătură cu noul coronavirus i-a îngrijorat pe medicii din Wuhan. Cinci copii infectați au prezentat probleme digestive înainte de a avea tuse sau dificultăți de respirație.

Copiii care suferă de boală și diaree, cuplate cu febră sau istoric de expunere la coronavirus, ar trebui să fie suspectați că sunt infectați cu COVID-19, scrie newswise.com.

Raportul clinic, publicat în revista Fronties, se vrea mai mult o dovadă că și copiii se pot îmbolnăvi critic de noul coronavirus, la fel ca adulții - deși probabilitatea ca acesta să apară este încă rară la prima categorie. De asemena, studiul sugerează că  simptomele COVID-19 ale copiilor pot diferi de cele ale adulți, scrie businessinsider.com.

Trei dintre copiii, cu vârste cuprinse între 2 luni și cinci ani, au necesitat operații de urgență în timpul debutului precoce al bolii. Patru dintre cei cinci copii aveau febră, în timp ce unul nu avea febră sau tuse. În cazul a trei dintre copii, cercetătorii nu au putut descoperi exact unde sau cum au fost expuși la COVID-19.

„Cele cinci cazuri au fost interesante, deoarece inițial pacienții nu au avut simptome respiratorii la prezentare. Au venit la urgențe din cauza problemelor digestive”, au scris autorii studiului.

 

Sistemele gastro-intestinale pot fi o cale suplimentară de infecție, au autorizat autorii. Studiile anterioare au arătat că virusul se atașează de receptorul ACE2, care se găsește în celulele din plămâni și intestine.

Deși studiul nu poate fi luat ca etalon, deoarece a implicat doar cinci copii, iar testele COVID-19 pot produce ocazional falsuri pozitive, cercetătorii au concluzionat că medicii ar trebui să ia în considerare posibilitatea infecției cu COVID-19 dacă copiii prezintă probleme digestive, în special dacă au și febră sau au fost expuși la virus.

Acest studiu se adaucă tot mai multor dovezi conform cărora și copiii se pot îmbolnăvi critic de COVID-19. În SUA copiii reprezintă doar 2% din cazurile de infecție cu noul coronavirus

Mulți dintre acei copii bolnavi critici aveau simptome preexistente precum cancerul și paralizia cerebrală.

Pentru unii copii, COVID-19 pare să fie legat de un sindrom neidentificat care are simptome similare cu cele ale bolii Kawasaki. Cel puțin 100 de copii din Europa, 93 de copii din New York și șase copii din Connecticut sunt tratați pentru ceea ce medicii numesc o „boală inflamatorie multisistemă”. Cinci dintre copiii din New York au murit . Simptomele includ ochii și buzele roșii, erupțiile cutanate și mâinile și picioarele umflate.

Loading...
 
 

Citește și

  • fișă, diagnostic, kawasaki

    Este alertă în întreaga lume cu privire la apariția mai multor cazuri de Kawasaki o boală gravă care a fost întâlnită la copii și care pare să fie declanșată de coronavirus. Simptomele sunt ciudate și par să fie ale unui șoc toxic. Cei mici fac febră mare, au o tensiune arterială scăzută și erupții cutanate. Boala poate fi tatată, însă medicii susțin că cei mici trebuie duși la spital de la primele semne.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1