Studiu: O persoană din cinci infectate cu coronavirus nu prezintă simptome

Ultima actualizare:

    Coronavirusul a pornit din Chinafoto: Shutterstock
Coronavirusul a pornit din Chinafoto: Shutterstock

O persoană infectată cu noul coronavirus din cinci nu prezintă vreun simptom al bolii se arată într-un studiu realizat în Germania şi dat publicităţii luni. Din acest motiv, răspândirea nu ar putea fi controlată pentru că aceste persoane nu pot fi depistate la timp și izolate. Iată ce a arătat studiul.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Bonn a desfăşurat un studiu asupra bolnavilor înregistraţi la Gangelt, un mic oraş de aproximativ 11.000 de locuitori din districtul Heinsberg. Localitatea a devenit unul dintre principalele focare ale epidemiei de coronavirus din Germania, după ce un cuplu infectat a participat la un carnaval local, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Conform studiului, în Gangelt, 22% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciun simptom.

 „Faptul că, aparent, o infecţie din cinci se desfăşoară fără simptome vizibile sugerează că persoanele infectate, care răspândesc virusul şi care pot contagia şi alte persoane, nu pot fi identificate într-o manieră fiabilă pe baza simptomelor cunoscute ale bolii”, spune profesorul Martin Exner, coautor al studiului. Acest aspect confirmă, potrivit lui Exner, importanţa regulilor generale de distanţare şi de igienă.

Pot infecta fără să știe

Specialistul a mai spus că toate persoanele pe care le întâlnim, presupuse a se afla într-o stare bună de sănătate, pot fi purtătoare ale virusului fără să ştie. ”Trebuie să fim conştienţi şi să acţionăm în consecinţă”, subliniază cercetătorul, în condițiile în care Germania a început relaxarea treptată a măsurilor împotriva noului coronavirus.

Numărul persoanelor infectate, de 10 ori mai mare?

Studiul, bazat pe intervievarea şi analiza situaţiei medicale a 919 persoane din 405 gospodării, a permis şi determinarea cu precizie a mortalităţii. La Gangelt, aproximativ 15% din populaţie a fost infectată. Rata mortalităţii în rândul celor bolnavi de COVID-19 a atins 0,37%.

„Dacă extrapolăm aceste valori la cele peste 6.700 de decese puse pe seama COVID-19 în Germania, numărul total de persoane infectate va fi estimat la aproximativ 1,8 milioane”, adică un număr de zece ori mai mare faţă de numărul total de cazuri înregistrate oficial, arată studiul.

Regiunea Heinsberg a devenit un focar al epidemiei după organizarea unui carnaval. Majoritatea persoanelor care au fost contaminate au prezentat simptome, mai mult decât alţi bolnavi care nu au participat la carnaval.

„Pentru a determina dacă apropierea fizică cu alţi participanţi şi circulaţia crescută a picăturilor de salivă prin conversaţii şi cântece au contribuit la o evoluţie mai puternică a bolii, am planificat investigaţii suplimentare”, a precizat echipa de cercetători.

Studiul indică, printre altele, şi că numărul de infecţii produse în cadrul aceleiaşi familii sunt reduse şi că, în general, rata de infectare pare foarte similară la copii, adulţi şi persoane în vârstă şi nu pare să depindă de vârstă sau de sex.

Potrivit datelor centralizate de Johns Hopkins University, în Germania erau, marți, peste 166.000 de îmbolnăviri și aproape 7.000 de decese din cauza Covid-19.

Citește și: 

Studiu privind prezența coronavirusului în Europa: Primul caz din Franța a apărut încă din decembrie, însă pacientul a fost diagnosticat cu pneumonie

Când a fost confirmat primul caz de coronavirus în Germania

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net