Primele doze de vaccin de la AstraZeneca se distribuie duminică în ţară. În ce orașe va ajunge serul

vaccin-astrazeneca.jpg

Vaccin AstraZeneca
Primele doze de vaccin Oxford-AstraZeneca au ajuns în România

Prima tranşă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns, duminică dimineaţă, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino". De aici, cele 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

”Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 - +8 grade celsius”, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dozele ajung la Cluj, Craiova, Iași și Timișoara    

Dozele vor fi distribuite astfel: Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze; - Centrul Regional de Depozitare Craiova: 15.300 doze; - Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 25.200 doze; - Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 17.100 doze.  

vaccin_astrazeneca.jpeg

primele doze de vaccin astrazeneca
Primele doze de vaccin AstraZeneca ajung în Cluj, Craiova, Iași și Timișoara
FOTO: CNCAV

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.  

Florin Cîțu: În februarie vor ajunge în țară 600.000 de doze de la AstraZeneca      

Pentru gestionarea cu eficienţă a procesului de vaccinare la nivel naţional, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat şi transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condiţiile şi modul de stocare, depozitare, transport şi distribuţie, cu respectarea lanţului de frig, monitorizarea reacţiilor, precum şi managementul stocurilor şi al pierderilor.  

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în luna februarie vor sosi în România cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la AstraZeneca, iar programarea va debuta din 10 februarie pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. 

 

Citește și: 

 

Florin Cîțu: "Începem din 10 februarie programarea pentru AstraZeneca, pentru persoane între 18 şi 55 de ani"

 

Vaccinul AstraZeneca este eficient și împotriva tulpinii britanice a coronavirusului

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1