Polițiștii în alertă! Câini împușcați pe stradă în Suceava și Maramureș

somcuta_mare.jpg

Șomcuța Mare
Câinele a fost ucis pe una dintre străzile din localitatea Șomcuța Mare
Foto: axanews.ro
Citeste tot despre: 

Actele de cruzime față de animale devin tot mai feroce. În Suceava un câine maidanez a fost ciuruit de 40-50 alice iar în Maramureș un metis ciobănesc mioritic a fost împușcat mortal dintr-o mașină.

Poliţiştii din Maramureş au fost sesizaţi marți că un bărbat a împuşcat pe stradă un câine, rasa metis ciobănesc de Bucovina. Incidentul s-a produs în localitatea Șomcuța Mare, de față cu proprietarul

 

Cum a fost ucis pe stradă săracul ciobănesc

 

”Poliţiştii din Şomcuta Mare au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat cu privire la faptul că, unul dintre câinii săi a fost împuşcat. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat apelantul ca fiind un bărbat de 44 de ani, din Tulghieş, care le-a indicat poliţiştilor cadavrul unui câine de rasa metis ciobănesc de Bucovina. Bărbatul a relatat faptul că şoferul unui autoturism i-a împuşcat unul dintre câini în timp ce îi plimba, după care au purtat o discuţie în contradictoriu, iar persoana a plecat”, a transmis, marţi, IPJ Maramureş conform news.ro.

 

Medicii vor face autopsia cadavrului de ciobănesc

 

Cadavrul câinelui a fost transportat la DSV Maramureş, în vederea efectuării necropsiei si stabilirii cauzei morţii. Totodată, poliţiştii efectuează verificări în vederea identificării autorului şi stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul. În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

caine-impuscat.jpg

Câinele împușcat a fost salvat
Câinele se află într-o stare stabilă după ce din corpul său au fost scoase peste 40 de alice
Foto: Facebook/Casa lui Patrocle - Animal Rescue

Câine împușcat cu peste 40 de alice de un vânător în Suceava

 

La sfârșitul săptămânii trecute, la 100 de km de Suceava, o femeie din localitatea Iacobeni a sunat la asociația de protecție a animalelor”Casa lui Patrocle și a cerut ajutor, spunând că patrupedul de care avea grijă și îl hrănea este mai mult mort decât viu după ce a fost împușcat cu o armă de vânătoare. Pentru a-i salva viața, membrii asociației au dus câinele la un cabinet veterinar unde i-au fost extrase peste 40 de alice.

 

Polițiștii au făcut reconstituirea împușcării câinelui

 

Polițiștii din Vatra Dornei au fost sesizați despre caz și au găsit și vinovatul, Ștefan Aursulesei în vârstă de 53 de ani. Acesta este pădurar în cadrul Ocolului Silvic Iacobeni și nu recunoaște că a ciuruit câinele pe stradă. Vânătorul a declarat că a tras asupra animalului în pădure, după ce l-a văzut că furase o găină. Rănit, animalul s-ar fi târât până în dreptul blocurilor din localitate unde a fost găsit. Lucrurile sunt greu de crezut deoarece pădurea este la o distanță apreciabilă de sat. La presiunea activiștilor pentru protecția animalelor și a localnicilor din Iacobeni, polițiștii au făcut marți reconstituirea împușcării maidanezului și rămâne să definitiveze ancheta. Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

 

Citiți și

 

Câine, spânzurat de o ţeavă de gaze din Bucureşti

 

VIDEO. Pui de câine ucis cu lopata în Mureș. Cum au ajuns criminali doi copii

Loading...
 
 

Citește și