VIDEO. Pui de câine ucis cu lopata în Mureș. Cum au ajuns criminali doi copii

pui_caine.jpg

Puiul de câine ucis
Acesta este unul dintre frații puiului de câine ucis
Foto: facebook Kola Kariola
Citeste tot despre: 

”Dă-i, dă-i că mișcă”. Scene revoltătoare pentru orice om s-au petrecut pe 1 iunie, de Ziua Copilului în comuna Papiu Ilarian din Mureș. Doi copii de 12 și 13 ani s-au filmat în timp ce ucid un pui de câine lovindu-l de mai multe ori cu lopata. Reporterii Click! au descoperit cine sunt copiii care au luat viața puiului

Comuna Papiu-Ilarian are aproape 1000 de locuitori și aproape toți se știu între ei. Așa că toată lumea povestea joi despre ce au făcut de ziua lor, doi copii din satul Merișoru. În curtea familiei lui Varga gunoierul, doi dintre copiii familiei, cu o cruzime de neimaginat au ucis un cățeluș de doar câteva luni. De parcă fapta în sine nu ar fi fost suficient de barbară ei au fost filmați de membrii familiei și au postat faptele de”vitejie”pe rețelele de socializare. Preluate de sute de internauți, imaginile au oripilat pe toți cei care le-au văzut.”Este infiorător! Nu am puterea să mă uit până la sfârșit...”, a scris unul dintre cei care le-a distribuit, Marius Chirca de la Asociația de Protecția Animalelor Kola Kariola.”Am aflat cu stupoare și rușine de fapta celor doi băieți ai familiei Varga. Adulții spun că nu au fost de față iar copiii de capul lor au luat un pui de la cățeaua din curte și l-au lovit în joacă cu lopata să vadă cât rezistă. Familia este una cu probleme, are cinci copii și trăiesc din ajutor social. Ioan, capul familiei este gunoierul comunei, umblă cu atelajul pe străzi și strânge resturile menajere”, ne-a declarat în exclusivitate primarul Levente Varo.

caine-ucis-copil-mures.jpg

Puiul de câine a fost apoi îngropat
Puiul de câine a fost îngropat cu aceeași lopată cu care a fost ucis

După ce a fost ucis, puiul a fost lăsat să zacă două zile în curte și apoi, când scandalul a izbucnit, îngropat de urgență. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 13 Zau de Câmpie au fost sesizați miercuri noapte prin Apel 112, după apariția filmării în mediul online.”Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, la data de 01 iunie a.c., un minor, de 13 ani, din comuna Papiu Ilarian ar fi exercitat fapte de violență asupra unui câine, urmare a cărora acesta a decedat, iar ulterior ar fi fost îngropat. Totodată, aspectele respective ar fi fost înregistrate de către o altă persoană și postate ulterior pe o pagină de socializare”, au declarat reprezentanții Poliției Mureș.”În cauză s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept” prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt, identificării tuturor persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.În urma interesului manifestat de mai mulți cetățeni, care au fost impresionați de acest caz, menționăm că, toate sesizările primite vor fi atașate la dosarul cauzei!”, au precizat reprezentanții IPJ Mures.

 

Citiți și

 

Refuză să moară! Maidanezul mutilat de doi câini de luptă se reface după operaţie

 

Câine, spânzurat de o ţeavă de gaze din Bucureşti

 

Loading...

Citește și

  • Un britanic şi-a pierdut dreptul de a avea animale de companie, după ce câinele său a fost descoperit de autorităţi cu capul prins într-un orificiu din peretele casei.

  • Un nou caz de cruzime faţă de animale este cercetat de poliţişti. De data aceasta este vorba despre un câine îngrijit de o familie de tineri din Buzău, care de două zile nu mai fusese văzut. În cele din urmă, animalul a fost găsit împuşcat. Cazul este acum cercetat de poliţişti.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1