Poetul Adrian Păunescu ar fi împlinit vârsta de 76 de ani

poet_adrian_paunescu.jpg

poetul adrian paunescu
Adrian Păunescu a rămas în memoria românilor ca un mare poet. Pe 20 iulie, ar fi împlinit 76 de ani
FOTO: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Adrian Păunescu a rămas în memoria românilor ca un mare poet. Pe 20 iulie, ar fi împlinit 76 de ani. Au trecut aproape nouă ani de când a murit, dar fiul său Andrei continuă să îi mențină memoria vie, prin fenomenul ”Cenaclul Flacăra”, o creație a tatălui său.

Adrian Păunescu este cunoscut ca un mare poet, prolific și năvalnic, dar și pentru fenomenul ”Cenaclul Flacăra” unde s-au lansat zeci de artiști. Însă, Adrian Păunescu a fost și director de reviste, eseist, textier, scriitor, traducător și om politic.

Adrian Păunescu ar fi împlinit vârsta de 76 de ani

Adrian Păunescu a debutat furtunos, iar întreaga sa carieră a fost de forță. A debutat ca autor literar în anul 1960, la 17 ani. Autorul a peste cincizeci de cărţi, în majoritate volume de versuri, Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeţi români contemporani. Cărţile sale au fost editate într-un tiraj record de peste un milion de exemplare.

”Cenaclul Flacăra” a fost o rampă de lansare pentru zeci de artiști, iar revista ”Flacăra” a fost un succes în plin comunism. După 1990, se retrage din viața publică, dar revine curând și devine senator încă din legislatura 1992 – 1996.

Adrian Păunescu, biografia

 • După moartea sa, pe 5 noiembrie 2010, la 67 de ani, am aflat amănunte picante despre viața sa. Fiul său, Andrei Păunescu a făcut dezvăluiri uluitoare despre celebrii săi părinţi, poeta Constanța Buzea și Adrian Păunescu.
 • Constanţa Buzea a fost prima soţie a lui poetului şi au avut împreună doi copii, pe Ioana şi Andrei. A fost o dragoste năvalnică. Nu mai puteau trăi unul fără altul şi au decis să se căsătorească, în anul 1961. Ea avea 20 de ani, iar el 18 ani, proaspăt sosit în Capitală. Însă, infidelităţile soţului său, printre altele, au dus la destrămarea mariajului. “A fost o dragoste mare, dar nu au ştiut că nu o să se potrivească niciodată. Au stat căsătoriţi până în 1977, când s-a dat sentinţa definitivă pentru divorţ”, a povestit Andrei Păunescu, fiul celor doi poeţi, la emisiunea “Doamne de poveste”.
 • Problemele şi certurile dintre părinţi, apoi divorţul cutremurător, i-au marcat pentru totdeauna pe cei doi copii ai cuplului. Procesul de divorţ a durat trei ani chinuitori. Andrei a rămas cu tata, iar sora lui, Ioana, a fost încredinţată mamei.
 • Constanța Buzea este socotită unul dintre cei mai mari poeţi români contemporani. Opera Constanţei Buzea numără peste 20 de volume, la care se adaugă câteva cărţi pentru copii, apreciate şi răsplătite cu premii literare. A încetat din viaţă pe 31 august 2012, la 71 de ani.
 • Adrian Păunescu s-a recăsătorit în 1990 cu Carmen Păunescu, cea care i-a rămas aproape până la moarte. În 2010, la moartea lui Adrian Păunescu, poeta Constanţa Buzea nu a luat parte la ceremonia de înhumare.
 • Ioana Păunescu, fiica ei, care a îngrijit-o în ultimii ani, a murit răpusă de cancer la doar 44 de ani. În ultimii ani ai existenţei sale, Constanţa Buzea a fost foarte precaută cu apariţiile publice şi a refuzat cu obstinaţie interviurile.
 • Citește și
 • Fiica secretă a lui Adrian Păunescu, în război cu fraţii vitregi. "Nu există scuză!"

 • «M-am iubit cu Păunescu în ’67 şi am făcut-o pe Andreea»

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • andrei paunescu, adrian paunescu, copii, nepoti, bunic, Cenaclul Flacara

  Solistul trupei ”Totuşi”, care are agenda plină de concerte cu ”Cenaclul Flacăra”, are o familie numeroasă. Puţini ştiu însă că Andrei Păunescu, acum în vârstă de 49 de ani, a devenit părinte, pentru prima oară, la 16 ani, pe când era elev în clasa a zecea, la Liceul de filologie-istorie ”Zodia Kosmodemianskaia”, din Bucureşti. Coincidenţă ori ba, şi fiica acestuia schimba scutece la aceeaşi vârstă. Click! vă prezintă fotografii emoţionante cu fetele, dar şi cu nepoţii.

 • La şapte ani de la decesul lui Adrian Păunescu, poetul care s-a bucurat de popularitate în anii comunismului cu ”Cenaclul Flacăra”, fiul acestuia reuneşte vineri, 3 noiembrie, la Sala Palatului, cele mai bune voci din muzica folk.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5