Fiica secretă a lui Adrian Păunescu, în război cu fraţii vitregi. "Nu există scuză!"

2-bd-1-andreea-paunescu.jpg

andreea paunescu fiica adrian paunescu
Andreea Mihaela Păunescu a dovedit, după aproape doi ani de luptă în instanţă, că este fiica poetului, aşa că acum îi poartă şi numele
foto: Click!

Fiica “secretă” a poetului Adrian Păunescu trăieşte o adevărată dramă. Dezamăgită că fraţii ei vitregi încă nu o recunosc oficial ca sora lor, femeia mai are o durere. Ea nu este împăcată nici cu faptul că tatăl ei, celebrul poet Adrian Păunescu, nu şi-a recunoscut paternitatea la timp.

Andreea Păunescu a acordat un interviu revistei “Tango, marea dragoste”, în care îşi spune păsurile. Măcinată de problemele cu noua familie în care a intrat, fiica poestului nu ştie cum să le intre în graţii fraţilor ei.

“La aproape cinci ani şi jumătate de la moartea tatălui meu, Adrian Păunescu, demersul meu juridic se apropie de final, în sensul că situaţia averii materiale începe să se clarifice, însă administrarea averii spirituale este încă sub semnul incertitudinii. Asta pentru că Ana, Carmen şi Andrei încă nu acceptă ideea că sunt fiica tatălui meu, nu numai printr-o prismă legală, ci şi din perspective morale. Deşi au trecut trei ani de când mă numesc Andreea Păunescu, zilele trecute Andrei îmi spunea că sunt Andreea Bîrlea şi nici Ana şi nici Carmen nu l-au contrazis, ceea ce îmi demonstrează că la nivel subliminal refuză şi astăzi adevărul. Atitudinea asta, în situaţia în care ne găsim astăzi, arată că nu acceptă realitatea că suntem toţi copiii aceluiaşi tată. Am încercat să mă pun în locul lor şi, până la un punct, i-am înţeles. Dacă ar fi încercat şi ei să să facă la fel şi ar fi reuşit, poate comunicarea ar fi fost mai puţin procedurală şi mai mult umană. Este adevărat că în ultimii ani, nimeni din familia Păunescu nu m-a întrebat vreodată cum mi-a fost, cum este, ce simt şi ce regrete am cu privire la copilăria şi adolescenţa trăite departe de tatăl meu, ci, dimpotrivă, am primit  doar reproşuri. Mi s-a preproşat că nu am apărut înainte de moartea lui Adrian Păunescu, că este prea târziu, însă ei ştiu foarte bine că eu am intrat în aceea casă doar invitată, aşa încât dacă nu i-am vizitat, înseamnă că nu am fost chemată”, a povestit Andreea Păunescu. Şi tot ea a mai declarat că “nu există scuză pentru un părinte să nu îşi recunoască copilul”. Mai multe amănunte şi amplul interviu îl puteţi citi în “Revista tango Marea dragoste”.      

Poetul, publicistul şi omul politic Adrian Păunescu a încetat din viaţă la 5 noiembrie 2010, la vârsta de 67 de ani. Scriitorul suferea de diabet, insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie. Averea pe care se luptă moştenitorii lui este estimată la circa 4 milioane de euro.

Loading...
 
 

Citește și