Peste 270 de români, repatriați din Franța, Marea Britanie și Irlanda de Nord. Printre ei, studenți și medici

romani-repatriati1.jpg

Mai mulți români s-au întors acasă din străinătate
Foto: Aeroportul Otopeni

Peste 270 de români au fost repatriați din Franța, Mare Britanie și Irlanda de Nord. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că printre cei aduși în țară sunt și studenți Erasmus dar și medici. În același timp, câteva zeci de cetățeni francezi care se aflau pe teritoriul României, au fost duși în țara lor.

Românii au fost reăatriați sâmbătă seara. Cei 277 de cetățeni români aflați în străinătate au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptat în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.  

Peste 270 de români, repatriați din Franța, Marea Britanie și Irlanda de Nord. Printre ei, studenți și medici

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Grupul de Comunicare Strategică, din cei 177 de români care au fost aduți în țară, 140 se aflau pe teritoriul Republicii Franceze, iarl ați 137 de cetățeni români erau Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord.

Cine sunt românii aduși acasă

Printre cetățenii români repatriați din Republica Franceză se regăsesc studenți Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă au fost reziliate, turiști aflați în tranzit din Statele Unite ale Americii și medici rezidenți care și-au desfășurat stagiul în acest stat.

Cetățenii români repatriați din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt studenți, persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităților britanice pentru repatriere, persoane fără adăpost, lucrători sezonieri din Insula Jersey, pentru care cei doi consuli onorifici ai României din St. Helier și Southhampton și autoritățile locale au întreprins demersuri de facilitare a repatrierii.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis revenirea în România a patru cetățeni străini rezidenți, respectiv doi cetățeni francezi, un cetățean canadian, membru de familie al unui cetățean român, și un cetățean britanic.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Paris-București și București-Londra-București.

De asemenea, prin intermediul cursei aeriene pe ruta București – Paris a fost facilitată repatrierea a 76 cetățeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.

Ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, autoritățile au impus limitarea zborurilor către și dinspre țările afectate.

Citește și: 

VIDEO 122 de români repatriați din Italia, sosiți în această seară pe Otopeni! Au venit din Veneția

Strigătul disperat al românului blocat de 77 de zile pe un vas de croazieră: „Mă aude cineva?”

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1