VIDEO 122 de români repatriați din Italia, sosiți în această seară pe Otopeni! Au venit din Veneția

Ultima actualizare:

    Mai mulți români s-au întors acasă din străinătateFoto: Aeroportul Otopeni
Mai mulți români s-au întors acasă din străinătateFoto: Aeroportul Otopeni

O aeronavă Boeing 737-800 a companiei TAROM a efectuat astăzi din București către Veneția și retur, o cursa umanitară ce a avut ca scop repatrierea angajaților români ai unei companii italiene.

Cei 122 de pasageri au fost triați, apoi îmbarcați în 4 autocare și duși la centrele de carantină din Capitală. Cursa vine din Veneția, zonă puternic afectată de pandemia de coronavirus. De asemenea, sursele noastre spun că aceasta nu este singura cursă, ci vor mai sosi și altele zilele viitoare.

Aceștia au fost trimiși la direct la spital ori în carantină, în funcție de simptome
Aceștia au fost trimiși la direct la spital ori în carantină, în funcție de simptome

O aeronavă Boeing 737-800 a companiei TAROM a efectuat astăzi din București către Veneția și retur, o cursa umanitară ce a avut ca scop repatrierea angajaților români ai unei companii italiene. Compania Națională de Transporturi Aeriene a răspuns solicitării Șantierului Naval Brăila de a efectua un zbor care să transporte în Italia angajații italieni blocați de criza coronavirus pe platforma de la Brăila și, totodată, să aducă în țară mai mulți cetățeni români care lucrează la sucursalele din Italia ale aceleiași companii.


    Foto: Aeroportul Otopeni
Foto: Aeroportul Otopeni

Aeronava TAROM a decolat de pe aeroportul Otopeni cu 23 de cetățeni italieni, joi 19 martie la ora locală 13:50, și a aterizat la Veneția la ora locală 15:00. Zborul de întoarcere, cu 122 de cetățeni români la bord, a fost programat să plece de la Veneția la ora locală 16:00 și a aterizat la București la ora locală 20:00.

Pentru siguranța echipajului și a pasagerilor, un reprezentant al Departamentului pentru Situații de Urgență s-a aflat la bord pentru a efectua instructajul cu privire la măsurile de siguranță și pentru a asigura asistență pe toată durata zborului.

Pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19, aeronava a trecut prin toate procedurile de dezinfecție înainte și după fiecare segment de zbor, iar echipajul a utilizat echipament special de protecție.

„Ne aflăm într-un moment în care facem apel, mai mult ca oricând, la responsabilitate, atât individuală, cât și corporativă. Inițiativa companiei care deține Șantierul Naval Brăila de a rămâne alături de angajații săi, și de a-i aduce acasă, este pentru noi exemplul solidarității despre care vorbim în aceste zile.

Ne-am bucurat să putem contribui la acest demers împreună cu entitățile din cadrul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Afacerilor Interne și Prefectura Brăila, iar cu sprijinul DSU ne-am asigurat că toți pasagerii, dar și echipajul nostru de zbor, au călătorit în siguranță. Sper ca în cel mai scurt timp să putem reveni la programul normal și să continuăm să fim alături de toți pasagerii Companiei TAROM, așa cum am făcut-o cu succes și până acum”, a declarat Directorul General TAROM, domnul George Barbu.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net