Persoanele de peste 65 de ani pot face cumpărături prin telefon și le sunt aduse acasă

Ultima actualizare:

    Persoanele de peste 65 de ani primesc la ușă cumpărăturile comandate prin telefon Foto: Shutterstock
Persoanele de peste 65 de ani primesc la ușă cumpărăturile comandate prin telefon Foto: Shutterstock

Pentru a nu mai fi nevoiți să iasă din casă, persoanele de peste 65 de ani au posibilitatea să-și facă cumpărăturile prin telefon. Spun ce au nevoie, produsele le sunt aduse acasă de curieri și le plătesc la ușă. Livrarea este gratuită.

Marile rețele de magazine vin în întâmpinarea vârstnicilor. Auchan a creat case speciale pentru persoanele de peste 65 de ani, iar Kaufland a mers mai departe și lansat o linie telefonică specială de preluare a comenzilor.

Este dedicată atât bătrânilor, cât și celor cu dizabilități.

Persoanele de peste 65 de ani pot comanda prin telefon din peste 250 de produse

”Vom asigura livrarea gratuită la domiciliu și plata ramburs a produselor, pentru a-i sprijini în această perioadă. Aceștia pot apela la numărul de telefon 0720.00.95.95 (tarif normal), în intervalele luni-sâmbătă: 8.30-21.30 și duminică: 8.30-20.00”, au anunțat reprezentanții Kufland România.

Prin serviciul Hotline sunt disponibile 250 de produse alimentare de bază, hrană pentru animale, articole de igienă și de curățenie.

Comenzile sunt livrate la domiciliu de Glovo, pentru categoriile vulnerabile care locuiesc la o distanță de maximum 6 km față de magazinele Kaufland implicate în acest program.

Achitarea cumpărăturilor se va face în numerar, la livrare, pentru a veni în sprijinul vârstnicilor care nu folosesc instrumente digitale de plată.

Orașele unde persoanele de peste 65 de ani pot face comenzi

Linia telefonică este disponibilă în toate cele 14 orașe din rețeaua Glovo: București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad, Ploiești, Oradea, Brăila, Galați și Pitești.

Pungile cu produsele dorite de cei care fac comenzi prin telefon sunt pegătite de angajați ai Kaufland, împreună cu voluntari ai Fundației Regale Margareta a României.

Curierii Glovo onorează toate livrările în ziua în care persoanele au făcut comanda.

Din 25 martie, autoritățile au stabilt ca accesul persoanelor de peste 65 de ani să fie limitat în spațiul public. Astfel, acestora le este permis să meargă la cumpărături, între orele 11.00-13.00 și seara, între 20.00-21.00, pot ieși să-și plimbe câine.

În rest, pot pleca de acasă doar pentru urgențe medicale. Decizia a fost luată pentru a evita contaminarea lor cu coronavirus, având în vedere că vârstnicii și bolnavii cronici sunt cei mai expuși. În cazul acestora, virusul poate fi fatal. 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/surpriza-de-proportii-pentru-angajatii-din-prima-linie-unui-lant-de-magazine

https://www.click.ro/news/national/oficial-de-miercuri-persoanele-peste-65-de-ani-au-voie-sa-se-deplaseze-numai-intre

https://www.click.ro/news/national/trei-solutii-pentru-persoanele-de-peste-65-de-ani-uite-unde-poti-suna-daca-ai-nevoie

https://www.click.ro/news/national/politicieni-cu-varsta-de-peste-65-de-ani-lor-cine-le-face-cumparaturile

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net