Premierul Ludovic Orban: «Persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa într-un interval orar»

ludovic-orban_0_1.jpg

Ludovic Orban, măsurile luate de Guvern în lupta împotriva COVID-19

După ce președintele Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă că persoanle cu vârsta peste 65 de ani nu vor mai avea voie să iasă din casă începând de miercuri, 25 martie, premierul Ludovic Orban a nuanțat mesajul. ”Persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa într-un interval orar.”

Ludovic Orban a susținut o conferință de presă, marți, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

Iată cele mai importante declarații ale premierului

  • Toate măsurile pe care le luăm au ca obiectiv reducerea la maxim a contaminării.
  • După emiterea ordonanței militare, vom impune restricția de a ieși din casă între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă pentru a se duce la muncă, pentru a-și achiziționa bunuri, să se ducă la analize medicale urgente. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie.
  • Am văzut că s-a rostogolit o informație neadevărată referitoare la persoanele de 65 de ani: doar pentru a-i proteja se va institui interdicția de a ieși din domiciliu. Va exista un interval orar în care se vor putea deplasa.
  • Un alt obiectiv important este achiziția de echipamente de protecție, de măști, combinezoane. În mod normal, conform legii ar fi trebuit să existe stocuri strategice. La momentul la care am preluat guvernarea stocurile erau 0.
  • Al treilea obiectiv important a fost de a întări direcțiile de sănătate publică. Numărul de angajați a crescut cu peste 4.000 la nivel național. Am implicat studenți, medici, pentru a întări capacitatea DSP-urilor.
Loading...

Citește și