Patru români care au jefuit zeci de biserici din Anglia, condamnați. La cât se ridică prejudiciul

biserica_anglia.jpg

Foto: arhiva

Zeci de biserici din nouă orașe din Anglia au căzut pradă hoților români. Timp de doi ani, patru indivizi au jefuit zeci de lăcașuri de cult, iar acum au primit pedepse ani grei de închisoare. Paguba este uriașă: peste două milioane de lire sterline.

Patru români și-au primit recent condamnările, după ce au jefuit zeci de biserici din Anglia într-un interval de aproximativ doi ani. Ei au acţionat în perioada mai 2018 - martie 2020, scrie observatornews.ro. Paul Buică (25 de ani) şi Laurenţiu Sucea (38 de ani), ambii din Birmingham, şi Constantin Motescu (32 de ani), din Telford, au fost arestaţi în luna martie anul trecut, în timp ce Mihai Birţu (24 de ani), din Evesham, a fost încătușat în luna iulie. Orașele în care indivizii au țintit bisericile sunt Lincolnshire, Somerset, Cambridgeshire, Yorkshire, Dorset, Wiltshire, Suffolk, Leicestershire şi Derbyshire. Însă, pe lângă furturile în sine, românii au lăsat în urmă şi pagube substanţiale prin spargerea de geamuri sau uşi şi prin distrugerea altor bunuri.

romani_condamnati.jpg

romani hoti condamnati
Constantin Motescu, Laurențiu Sucea, Mihai Birțu și Paul Buică
Foto: observatornews.ro

Paguba se ridică la peste 2 milioane de lire sterline   

În total, prejudiciul înregistrat s-a ridicat la peste două milioane de lire sterline. De exemplu, doar la o biserică din Gamlingay, Cambridgeshire, au făcut o pagubă de peste 100.000 de lire sterline. În timpul procesului, românii şi-au recunoscut faptele. Constantin Motescu a admis participarea la 23 de furturi, Paul Buică la 16, Mihai Birţu la 14 şi Laurențiu Sucea la 13. Motescu şi Sucea au fost condamnaţi la câte şase ani şi jumătate de închisoare, Buică a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar Birţu la trei ani şi şapte luni de închisoare. Autoritățile locale precizează că hoții români au produs multă traumă în comunităţile locale, întrucât ai distrus valori importante în care oamenii credeau şi i-a făcut să nu se mai simtă în siguranţă în casele lor.  

 

Citește și:

Sentință istorică! Un român a fost condamnat la 81 de ani de închisoare în Spania, după ce și-a violat fiicele

Român «ghinionist» în Marea Britanie! A fost arestat la scurt timp de la aterizare

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și