Pădurari snopiți în bătaie! Au tras cu pistolul ca să se apere de hoții de lemn

masina-cu-lemne-furate-din-padure.jpg

Camionul, plin cu copaci tăiați ilegal din pădure, a fost depistat de Poliție
Camionul, plin cu copaci tăiați ilegal din pădure, a fost depistat de Poliție
Fotografii: Poliția Română

Hoții de lemn au dat năvală în păduri și în timpul pandemiei de coronavirus. Asta deși autoritățile au anunțat că zonele împădurite sunt păzite cu efective mărite, inclusiv de către militari. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa, având în vedere că doi pădurari, care patrulau singuri, au fost snopiți în bătaie și au tras cu pistolul ca să se apere.

Pădurea se fură ca-n codru, iar atunci când pădurarii se opun, hoţii devin extrem de agresivi. Doi pădurari, din judeţul Vâlcea, au fost snopiți în bătaie de hoții de lemn, în timp ce au fost prinși la furat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, este vorba despre Mihai Bogdan Furdui și Viorel Furdui, care au fost reținuți și apoi arestați preventiv.

Pădurari, snopiți în bătaie! Au tras cu pistolul ca să se apere de hoții de lemn

Anchetatorii au stabilit că pe 25 aprilie, în jurul orelor 19.00-19.30, Mihai Bogdan Furdui l-a ameninţat cu moartea pe un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Cozia Negoiu, fapta având loc în localitatea Brezoi, cantonul nr.2 Valea lui Stan.

Mai mult, hoțul a lovit cu toporul şi cu o piatră maşina pădurarului. 

De asemenea, în aceeaşi zi, în jurul orei 20.30, Viorel Furdui a fost văzut de către pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Voineasa, în timp ce fura lemne.

În acel moment, bărbatul i-a trans un pumn în zona capului, iar după ce l-a pus la pământ a continuat să-l lovească cu picioarele.

politisti-care-i-opersc-camioanele-ce-transporta-lemn.jpg

Transporturile de lemn sunt verificate în trafic de către polițiști
Transporturile de lemn sunt verificate în trafic de către polițiști

"Pentru a se apăra, pădurarul a folosit armamentul din dotare trăgând mai multe focuri de armă neletală în aer şi un proiectil (din cauciuc) în direcţia inculpatului, producându-i o leziune minoră”, se arată în comunicatul parchetului.

Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi instanţei, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Iar agresiunile fizice la adresa silvicultorilor sunt la ordinea zilei.

185 de pădurari au fost agresați de hoți în ultimii cinci ani

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor a înregistrat 185 de cazuri de agresiune împotriva lor. Unii dintre ei chiar uciși.

În octombrie 2019, pădurarul Liviu Pop, de 37 de ani, de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, Maramureș, a fost împușcat în cap și aruncat într-o râpă după ce a anunțat o tăiere ilegală în pădurea pe care o păzea. Bărbatul a lăsat orfani trei copii mici.

Pe 4 aprilie, Ministerul Mediului a anunțat că pe perioada stării de urgență polițiști și militari vor păzi pădurile, dar iată că pădurarii sunt tot singuri pe teren.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/la-o-zi-dupa-crima-din-maramures-un-alt-padurar-fost-batut-si-amenintat-cu-moartea

https://www.click.ro/news/national/uite-cate-hectare-de-padure-mai-sunt-romania-directorul-romsilva-recunoaste-ca-sunt

https://www.click.ro/news/national/snopit-bataie-de-hotii-de-lemne

 

 

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1