Uite câte hectare de pădure mai sunt în România! Directorul Romsilva recunoaște că sunt tăieri ilegale

Ultima actualizare:

    30.000 de metri cubi de pădure au fost defrișați ilegal, în 2019
30.000 de metri cubi de pădure au fost defrișați ilegal, în 2019

Imaginile cu pădurile defrișate au ajuns să fie la ordinea zilei. Dacă în trecut, 79% din suprafața țării era împădurită, la ora actuală procentul este de doar 27. Gheorghe Mihăilescu, directorul general al Romsilva, a recunoscut că tăierile ilegale reprezintă un feneomen, iar statul mai are în proprietate 3,13 milioane hectare fond forestier.

Regia Națională a Pădurilor-Romsilva administrează aproximativ 3,13 milioane hectare fond forestier proprietatea publică a statului (48% din fondul forestier național) și asigură servicii silvice pentru alte 1,12 milioane hectare aflate în proprietate privată.

Gheorghe Mihăilescu, directorul general Romsilva, spune că se fac eforturi pentru stoparea tăierilor ilegale de pădure
Gheorghe Mihăilescu, directorul general Romsilva, spune că se fac eforturi pentru stoparea tăierilor ilegale de pădure

Potrivit directorului general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, în acest an a fost plantați 31 de milioane de puieți, în primăvară și în toamnă, fiind astfel regenerate 13.631 hectare de pădure.

Romsilva: ”30.000 de metri cubi, tăiați ilegal”

”Romsilva a investit în 2019 circa 130 de milioane de lei pentru regenerare, iar în ultimii cinci ani au fost plantați 170,59 milioane de puieți. Este adevărat că sunt încă tăieri ilegale în România, mai ales în comunități neintegrate, pentru lemn de foc. Anul acesta, 30.000 de metri cubi au fost tăiați fără autorizație. În 2018, cifra era de 47.000 de metri cubi”, a precizat Mihăilescu.

Numărul a scăzut datorită intesificării acțiunilor de control și a preluării în pază a peste 120.000 de hectare de pădure care nu aveau asigurat acest serviciu. Astfel, în ultima lună, pădurarii, alături de polițiști și jandarmi, au mers în 7.070 de controale, în urma cărora au fost date 402 amenzi, în valore de 625.905 lei, și s-au deschis 43 de dosare penale.Totodată, au fost confiscați 515 brazi pentru Crăciun, tăiați ilegal.

Pădurarii Romsilva, înarmați în controale

”În urma intensificării controalelor și a preluării în pază a pădurilor private au avut loc 21 de cazuri de agresiune asupra pădurarilor și au fost înregistrate două decese, la Ocoalele Silvice Pașcani și Strâmbu Băiuț. De aceea, pădurarii vor fi dotați cu arme, vor începe pregătirea în poligoane, vor fi testați psihologic, iar din primăvară vor ieși pe teren înarmați”, a anunțat șeful Romsilva.

În ceea ce privește lemnul de foc, autoritățile au vândut către populație 1,5 milioane de metri cubi, la un preț mediu de 180 de lei/mc, fără TVA.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/padurar-gasit-impuscat-intr-o-rapa

https://www.click.ro/news/national/cine-era-padurarul-ucis-timp-ce-incerca-sa-opreasca-hotii-de-lemne-avea-37-de-ani-si-3

https://www.click.ro/news/national/foto-padurar-snopit-bataie-de-hotii-de-lemne

https://www.click.ro/news/national/cel-mai-bun-padurar-roman-vine-din-harghita

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net