O asistentă medicală din Piatra Neamț a murit de coronavirus, acasă. A refuzat să ceară ajutor la 112

Ultima actualizare:

    Turiștii au cerut ajutorul la 112Foto: Inquam
Turiștii au cerut ajutorul la 112Foto: Inquam

O altă tragedie în rândul cadrelor medicale. O asistentă de 52 de ani, din Piatra Neamț, a murit din cauza coronavirusului. Cu toate că se simțea rău, nu a dorit să cheme ambulanța la domiciliu. Suferea de Hipertensiune Arterială și obezitate. În România, au murit din cauza coronavirusului trei medici, cinci asistente medicale și un ambulanțier.

Femeia a început să se simtă rău și cu toate că știa că a avut contact cu alte persoane pozitive, nu a cerut ajutorul colegilor săi. S-a stins în numai opt zile de la apariția simptomelor, fără să încerce să se salveze.

Potrivit unui raport trimis de Grupul de Comunicare Strategică, asistenta a murit joia trecută, pe 23 aprilie, la domiciliul său din Piatra Neamț. Fostul cadru medical este acum doar un număr într-o statistică înfiorătoare.

"Deces 681

Dată deces: 23.04.2020.Dată recoltare: 24.04.2020 – fragment pulmon.Dată rezultat: 26.04.2020.Asistentă medicală la Direcția de Asistență Socială din Primăria Piatra Neamț. A lucrat la DSP Neamț și ISU Neamț dupa ce s-a suspendat activitatea școlilor. Nu a recoltat probe. A avut contact cu cazuri pozitive.Din 15.04.2020 a prezentat simptome clinic compatibile cu colecistita acută pentru care a luat legatura cu medicul de familie.Pe 22.04.2020 prezinta dispnee, dar nu a vrut sa solicite 112.Pe data de 23.04.2020 a decedat la domiciliu.Comorbidități: HTA, DZ, Obezitate", este informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

A început să se simtă rău în 15 aprilie. Avea simptome simptome clinic compatibile cu colecistita acută și a luat legătura cu medicul de familie. Însă  pe 22 aprilie mai târziu avea dispnee. Nu a vrut să cheme ambulanța. A doua zi s-a stins din viață

Pe 24 aprilie i s-a recoltat un fragment pulmonar pentru analize, iar pe 26 a venit rezultatul cutremurător. Asistenta a murit de coronavirus.

În ultima perioadă, în România s-au stins din viață trei medici, câteva asistente și un ambulanțier din cauza coronavirusului.

În România, peste 1.000 de cadre medicale su fost infectate cu noul virus. De fapt, potrivit statisticilor Institutului Național de Sănătate Publică, 1 din 9 contaminări cu Covid-19 este un cadru medical.

Citește și: 

Primul cadru medical ucis de noul coronavirus. Un ambulanțier din Suceava a murit acasă

Un doctor din Hunedoara a murit din cauza coronavirusului. Este al treilea medic din România răpus de Covid-19

Povestea asistentei din București, vindecată de COVID-19, care a donat plasmă hiperimună. ”Nu se știe niciodată la cine ajunge”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net