Un doctor din Hunedoara a murit din cauza coronavirusului. Este al treilea medic din România răpus de Covid-19

Ultima actualizare:

    Coronavirusul lovește în medicii din linia întâiSursa foto: Facebook
Coronavirusul lovește în medicii din linia întâiSursa foto: Facebook

Un alt doctor a pierdut lupta cu virusul periculos, de această în județul Hunedoara. Un medic de 70 de ani care lucra în colaborare la secția de medicină internă la Spitalul Municipal Brad a fost ucis de Covid-19. Anunțul a fost făcut de primarul localității Brad și confirmat de Ministerul Sănătății. Este al treilea doctor decedat din cauza coronavirusului.

O altă veste tristă a zguduit lumea medicală din România. Coronavirusul continuă să lovească în cadrele medicale. Autortitățile anunță cu un alt medic a fost ucis de Covid-19. Este al treilea doctor care pierde lupta cu această boală.

Primarul din orașul hunedorean Brad, Florin Cazacu, a făcut anunțul potrivit căruia o cunoscută doctoriță a decedat din cauza coronavirusului.

"O veste tristă pentru comunitatea noastră brădeană. Din nefericire, doamna doctor Marinela Feier, medic la Spitalul Municipal Brad, după o lungă suferință la secția ATI de la un spital clujean, a pierdut în seara zilei de 27 aprilie 2020, lupta cu necruțătorul COVID-19. A fost un om deosebit și un profesionist desăvârșit, dar mai ales a fost un om care a iubit mult oamenii! Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace", a scris Florin Cazacu, primarul din Brad, pe Facebook.

Medici uciși de coronavirus în România

Valeriu Neagoe este primul medic român ucis de COVID-19 era un doctor din Constanța în vârstă de 62 de ani și cu afețiuni preexistente. Avea diabet și suferea de obezitate.

”Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s - a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020”, a tansmis Grupul de Comunicare Strategică.

Al dolea medic răpus de coronavirus era din Botoșani și a decedat duminică noapte la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Avea 68 de ani, avea specialitatea medicină internă şi suferea de diabet zaharat şi cardiopatie hipertensivă. Medicul luase contact cu o persoană infectată cu COVID19 pe 23 martie.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică era vorba despre o doctoriță care trecuse de vârsta de pensionare, însă a vrut să mai lucreze și a primit derogare, pe fondul lipsei de medici din România.

Primele probe i-au fost recoltate în data de 24.03, iar rezultatul a ieșit negativ. Ulterior, pe 19.04, doctorița se internează în secția de boli infecțioase a spitalului Botoșan și este retestată în data de 20.04 cu rezultat pozitiv, fiind transferată apoi la Spitalul de Boli Infecțioase Iași în data de 24 aprilie. Decesul a survenit în 27.04 în jurul orei 3.30.

La nivel național, peste 1.000 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus. Conform unui rapotr transmis de Institutul Național de Sănătate Publică, 1 din 9 persoane infectate cu coronavirus este cadru medical.  

Citește și: 

Primul medic român ucis de COVID-19. Este un doctor de 62 de ani din Constanța, tratat la Institutul Matei Balș

Asistentă din Țăndărei, ucisă de coronavirus. Este al treilea deces în rândul cadrelor medicale

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net