Povestea asistentei din București, vindecată de COVID-19, care a donat plasmă hiperimună. ”Nu se știe niciodată la cine ajunge”

asistenta-3-deschidere.jpg

Asistenta Eufrosina Șerban de la Spitalul Victor Babeș din București a donat plasmă după ce s-a vindecat de coronavirus

A luptat cu inamicul invizibil, alături de pacienți și a simțit deznădejdea celor care pierdeau lupta și bucuria celor care ieșeau învingători. Apoi, virusul a atacat-o și pe ea, chiar dacă s-a protejat cât de mult a putut. A învins și de această dată și nu se dă bătută. Cosideră că infectarea ei este doar o altă metodă pentru a-i ajuta pe pacienți. Asistenta Eufrosina Șerban de la Spitalul Victor Babeș din București a donat plasmă hiperimună pentru tratamentul pacienților aflați în stare gravă.

Povestea Eufrosinei (47 de ani), asistenta de la Spitalul Victor Babeș este asemănătoare cu cele ale multor cadre medicale, despărțite de oameni dragi pentru a lupta împotriva Covid-19. S-a contaminat după ce a avut grijă de zeci de pacienți bolnavi de Covid-19. Povestește că se aștepta să se contamineze, însă nu s-a speriat.

asistenta-2.jpg

Asistenta de la Spitalul Victor Babeș, echipată pentru lupta cu noul coronavirus
FOTO: ASSMB

Povestea asistentei din București, vindecată de COVID-19, care a donat plasmă hiperimună. ”Nu se știe niciodată la cine ajunge”

"A fost o perioadă destul de grea. A fost foarte multă muncă, alături de colegii mei din spital, și mult stres, pentru că era ceva necunoscut. Apoi m-am îmbolnăvit. Nu mi-a fost frică deloc. Știam că se poate întâmpla așa ceva, având în vedere că aveam grijă de bolnavi cu COVID-19. Eu am făcut o formă medie de boală”, povestește asistenta, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

 

 

 

A donat plasmă hiperimună

La două săptămâni după ce a scăpat de COVID-19, Eufrosina Șerban a donat plasmă hiperimună COVID-19, pentru că, învingând boala, a dezvoltat anticorpi specifici. Astfel, poate ajuta din nou la salvarea unor vieți, lucru pe care îl face fără nicio ezitare. A fost printre primii pacienți vindecați care au făcut acest gest. Marți, în ziua în care Ministerul Sănătății a anunțat că început procesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, ea a mers fără ezitare la Centrul de Transfuzie Sanguină București pentru a da materialul biologic.

donator-de-plasma.jpg

A început colectarea de plasmă pentru tratamentul bolnavilor de coronavirus
FOTO: ASSMB

”Am donat. M-am oferit să donez pentru că eu cred așa: Dacă poți face un bine, fă-l cu drag. Nu se știe niciodată la cine ajunge și poate o anumită persoană chiar are nevoie și poate fi salvată”, a mai spus asistenta de la Spitalul Victor Babeș.

Evident, familia ei a fost extrem de îngrijorată la aflarea diagnosticului. Au vorbit la telefon zilnic.

”Le-am spus copiilor că indiferent de situație, eu le voi spune tot timpul adevărul despre starea mea. Le-am spus tot timpul cum mă simt. Nu e ceva ce poți ascunde și nici nu am vrut”, a mai spus femeia.

 

asistenta-1.jpg

Eufrosina Șerban este asistentă la Spitalul Victor Babeș
FOTO: ASSMB

Și din fericire s-a vindecat. Eufrosina  nu și-a văzut cei trei copii (de 23 de ani, 15 ani și respectiv 7 ani) de mai bine de o lună și nici în următoarele două săptămâni nu va putea să fie aproape de ei. Deocamdată, locuiește într-unul dintre hotelurile puse la dispoziție de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, pentru cazarea medicilor și asistenților din prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

 

Boala Covid-19 fost fatală pentru peste 600 de români, între care trei medici, patru asistente, o infirmieră și un ambulanțier. Peste 1.000 de angajați ai spitalelor sunt contaminați, conform datelor oficiale centralizate de INSP.

Procesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus a început de marți. Conform Ministerului Sănătății, acest tip de tratament va fi administrat pacienților de peste 18 ani cu o progresie rapidă a unei pneumonii severe, ventilați mecanic de mai puțin de 10 zile sau în pragul intubației și ventilației mecanice. De asemenea, aceștia trebuie să se afle într-o secție de ATI dintr-un spital desemnat prin ordin al ministrului sănătății pentru tratamentul pacienților COVID-19 și avizat de Comisia de A.T.I.

Citește și: 

A început colectarea de plasmă pentru tratamentul pacienților Covid-19. Cine poate beneficia de acesta

Tratament pentru coronavirus: chinezii spun că anticorpii sunt ”cheia”

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1