Nelu Tătaru, despre cum s-a ferit de coronavirus la Suceava: „Mi-am luat ochelari, mască, am schimbat hainele, am făcut baie”

nelu-tataru-ministrul-sanatatii.jpg

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, îmbrăcat în combinezon, cu mască de protecție
Nelu Tătaru și-a luat toate măsurile de protecție împotriva Covid-19, el aflându-se în mijlocul focarului de la Suceava

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a povestit în cadrul emisiunii „Legile Puterii”, de la Realitatea Plus, despre măsurile de protecție pe care și le-a luat în perioada în care s-a aflat la Suceava, în mijlocul focarului de coronavirus.

În urma demisiei conducerii interimare a spitalului, Nelu Tătaru s-a deplasat de urgență la Suceava pentru a evalua situația și pentru a lua măsurile necesare rezolvării cât mai rapide a crizei. Iată ce a povrestit jurnaliștilor de la Realitatea.

Nelu Tătaru, despre cum s-a ferit de coronavirus la Suceava

„Era o zonă carantinată, am respectat zona ca fiind carantinată. De la aeroport mi-am luat combinezon, mi-am luat ochelari, mi-am luat mască, totul a fost izolat. Am mers, am vizitat, deși lumea era foarte relaxată în Suceava. Am făcut toate sedintele de lucru, toate evaluarile, am mers prin toate sectoarele. Am revenit la aeroport. În acelasi container m-am dezechipat, s-a facut o nebulizare. Am venit la Bucuresti, am repetat acea nebulizare, am schimbat hainele, mi-am facut baie, toaleta, am respectat toate condițiile. Nu știai ce poate fi acolo. Și atunci am respectat efectiv niste indicatii pe care, la un moment dat, tot eu le dădeam”, a povestit Nelu Tătaru.

Ministrul a fost joi dimineață în focarul de la Suceava pentru a instala și noua conducere militară la Spitalul Judetean după ce managerul interimar a demisionat. „Am stat aproape 14 zile in izolare, desi n-am avut acel contact direct, si cu persoana din Parlament (senatorul liberal V. Chițac, care a fost confirmat cu COVID-19 la inceputul lunii martie) și cu persoana din Ministerul Sănătății, dar am stat pentru ca trebuia sa respect niste reguli. Si tocmai eu eram cel care propovaduia de multe saptamâni aceste reguli a trebuit sa fiu ți un exemplu”, a explicat Nelu Tătaru.

Citește și:

Coronavirus România. Cine este primul cadru medical răspus de COVID-19

Primăria sectorului 1 a început montarea de dozatoare cu dezinfectant în scările blocurilor

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5