Ce se întâmplă cu pacienții din Suceava care nu au coronavirus?

suceava-ambulanta.jpg

suceava
Suceava este primul oraș din România intrat în carantină totală din cauza răspândirii noului coronavirus
foto: Google Street View

Situația dramatică din Spitalul de Urgență Suceava, precum și carantina instituită în zonă au ridicat multe întrebări legate de felul în care vor fi tratați pacienții care au nevoie de îngrijire medicală, dar nu suferă de Covid-19.

Pacienţii din Suceava care nu sunt îmbolnăviţi cu noul coronavirus vor fi preluaţi de Spitalul Militar Iaşi, informează Mediafax, citat de Hotnews. Măsura a fost luată după instituirea carantinei în Spitalul Judeţean Suceava. Un detaşament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN a fost detaşat la Suceava pentru a dezinfecta toate căile rutiere.

În acelaşi timp, 4 izolete produse de instituţiile din subordinea Ministerului Apărării vor ajunge la Spitalul din Suceava, pentru a asigura o intervenţie în siguranţă pentru personalul medical.

De asemenea, un detaşament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN va fi detaşat în municipiul Suceava pentru a ajuta autorităţile locale în decontaminarea şi dezinfectarea tuturor căilor rutiere. MApN pune la dispoziţia autorităţilor locale şi 10.000 de comprimate de cloramină pentru a putea dezinfecta cu clor suprafeţele.

Spitalul de Urgență Suceava a fost militarizat

O echipă formată din patru militari a preluat de vineri conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. MApN a anunţat, de asemenea, că spitalul ROL 2 care a fost ridicat în incinta Institutului Ana Aslan a devenit operaţional din punct de vedere medical, iar de pe 6 aprilie va fi preluat de o echipă medicală militară.

Citește și:

În martie, 10.000 de români veniți din Italia au ajuns în județul Suceava

Acuzații grave la Spitalul Județean Suceava: Reguli încălcate și testări pe ”pile”

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1