Primăria sectorului 1 a început montarea de dozatoare cu dezinfectant în scările blocurilor

disp_dez_.jpeg

Salariații primăriei au montat aparate în blocurile din Aviației
Salariații primăriei sectorului 1 au montat aparate în blocurile din Aviației
Foto: primariasectorului1.ro
Citeste tot despre: 

Coronavirusul ucigaș obligă autoritățile locale să recurgă la măsuri fără precedent de dezinfectare amplă a scărilor de bloc și a străzilor. În București, de această acțiune se ocupă primăriile de sector iar edilii din sectorul 1 au dus campania la un alt nivel: montează dozatoare cu dezinfectant pe fiecare scară de bloc.

”Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri, în zone aglomerate, am stabilit ca autoritățile locale, din 31 martie, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului și vor efectua periodic activități de dezinfecție în scări, lifturi, spații comune”, a fost ordonanța militară citită duminică seară de ministrul Vela. Este o uriașă provocare logistică pentru autoritățile locale, doar în Capitală fiind înregistrate 16.000 de blocuri. Autoritățile din cel mai mare oraș al țării se mișcă, la fel ca întotdeauna pe mai multe viteze. Deocamdată, singurii care s-au conformat în București sunt edilii sectorului 1, care au achiziționat aparate pentru jumătate dintre cele 4000 de scări de bloc din această zonă administrativă.”Am început să montăm în holurile blocurilor, astăzi(nr. miercuri) am pus aparate în scările imobilelor din cartierul Aviației. Urmează ca în zilele următoare să montăm și în alte cartiere ale sectorului și în același timp să demarăm licitațiile pentru a achiziționa aparate pentru restul de scări”, a declarat primarul sectorului 1, Dan Tudorache. Recipeintele au fost date pe semnătură asociațiilor de proprietari și vor fi umplute periodic  de echipe ale primăriei.

 

Citiți și

 

Coronavirus România. Dezinfecţie după miezul nopţii, în parcurile şi locurile de joacă din Bucureşti

 

VIDEO O nouă metodă de dezinfectare a metroului: prin nebulizare 3D

Loading...

Citește și

  • Supa de liliac arată grotesc

    Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Virusul ucigaş care a infectat peste 571 de oameni în întreaga lume şi a omorât 17 ar fi o combinaţie între un virus care afectează liliecii şi un altul total necunoscut.

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!