Primăria sectorului 1 a început montarea de dozatoare cu dezinfectant în scările blocurilor

Ultima actualizare:

    Salariații primăriei sectorului 1 au montat aparate în blocurile din AviațieiFoto: primariasectorului1.ro
Salariații primăriei sectorului 1 au montat aparate în blocurile din AviațieiFoto: primariasectorului1.ro

Coronavirusul ucigaș obligă autoritățile locale să recurgă la măsuri fără precedent de dezinfectare amplă a scărilor de bloc și a străzilor. În București, de această acțiune se ocupă primăriile de sector iar edilii din sectorul 1 au dus campania la un alt nivel: montează dozatoare cu dezinfectant pe fiecare scară de bloc.

”Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri, în zone aglomerate, am stabilit ca autoritățile locale, din 31 martie, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocului și vor efectua periodic activități de dezinfecție în scări, lifturi, spații comune”, a fost ordonanța militară citită duminică seară de ministrul Vela. Este o uriașă provocare logistică pentru autoritățile locale, doar în Capitală fiind înregistrate 16.000 de blocuri. Autoritățile din cel mai mare oraș al țării se mișcă, la fel ca întotdeauna pe mai multe viteze. Deocamdată, singurii care s-au conformat în București sunt edilii sectorului 1, care au achiziționat aparate pentru jumătate dintre cele 4000 de scări de bloc din această zonă administrativă.”Am început să montăm în holurile blocurilor, astăzi(nr. miercuri) am pus aparate în scările imobilelor din cartierul Aviației. Urmează ca în zilele următoare să montăm și în alte cartiere ale sectorului și în același timp să demarăm licitațiile pentru a achiziționa aparate pentru restul de scări”, a declarat primarul sectorului 1, Dan Tudorache. Recipeintele au fost date pe semnătură asociațiilor de proprietari și vor fi umplute periodic  de echipe ale primăriei.

Citiți și

Coronavirus România. Dezinfecţie după miezul nopţii, în parcurile şi locurile de joacă din Bucureşti

VIDEO O nouă metodă de dezinfectare a metroului: prin nebulizare 3D

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net