Nelu Tătaru: "Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă"

Ultima actualizare:

    Nelu Tătaru,  ministrul Sănătății
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că epidemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă în România, este controlabilă și se pot pregăti noi măsuri de relaxare, după data de 15 iunie. Dacă totul merge bine, în august ne-am putea întoarce la o viață de „cvasi-normalitate”. Este momentul în care s-ar putea renunța chiar și la măștile de protecție.

„Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600. Am avut o alternanţă a numărului de cazuri, am avut două zile cu o creștere a cazurilor noi, dar tot timpul am rămas sub 200 de cazuri la Terapie Intensivă, suntem pe panta descendentă”, a declarat Nelu Tătaru, vineri seara, într-un interviu pentru Digi24.

Nelu Tătaru, despre termoscanare

"Luarea temperaturii la intrarea în marile magazine și instituții, echivalentă unui minim triaj epidemiologic, rămâne deocamdată în vigoare. Dacă se repectă sau nu această măsură de termoscanare, de asta se ocupă organele de control ale Ministerului de Interne - poliția, jandarmeria, poliția locală, DSU, pompierii. Ei evaluează și controlează fiecare agent economic. Pot fi și amenzi, dar poate surveni și închiderea acelui agent economic, dacă se dovedește că a devenit un spațiu de transmitere", a avertizat ministrul.

Nelu Tătaru, despre măștile de protecție și izolarea la domiciliu

S-ar putea renunţa la măștile de protecție în funcţie de evoluţia pandemiei. "Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie - august, să ajungem la o viaţă cvasi-normală, urmând să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”, a spus Nelu Tătaru pentru Digi 24. "De la 15 mai nu mai există împărțirea în zone roșii și zone galbene a țărilor. Acum, când o persoană vine din străinătate, trebuie să stea în izolare la domiciliu două săptămâni, cu unele excepții. Este posibil însă să se renunțe și la măsura izolării la domiciliu atunci când o persoană vine din străinătate, după 15 iunie, cu condiția să existe o evoluție favorabilă a epidemiei, a explicat Nelu Tătaru. în iunie și care va arăta în ce măsură populația României a trecut prin boală. „La sfârşitul lunii iulie, începutul lui august vom avea şi rezultatul”, a mai declarat ministrul.

Citește și:

FOTO Centrul Vechi a prins viață. Uite cum se pregătesc terasele și care sunt regulile pentru clienți!

Vrei la plajă? Fă-ți rezervare telefonic sau online! Lista completă cu reguli, publicată în Monitorul Oficial

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net