Moțiunea de cenzură se votează luni. Marcel Ciolacu: „Chiar și fără ajutorul UDMR, avem suficiente voturi ca să treacă”

Ultima actualizare:
Ludovic Orban a numit moțiunea de cenzură „moțiunea de cianură”
Ludovic Orban a numit moțiunea de cenzură „moțiunea de cianură”

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban va fi votată luni, în Parlament, și are toate șansele să treacă, este de părere președintele social democraților, Marcel Ciolacu. „În acest moment sunt suficiente voturi ca moţiunea să treacă. Avem discuţii în continuare şi cu UDMR, dar şi fără UDMR avem suficiente voturi”,a declarat Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Motiunea de cenzură se votează luni. Dacă nu trece, PSD va depune alta

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că există suficiente voturi ca moţiunea de cenzură, care va fi votată în plenul reunit de luni al Parlamentului, să treacă. El a precizat că şi fără aleşii UDMR, există numărul necesar pentru ca Guvernul Orban să pice. Acesta nu a exclus depunerea unei alte moţiuni de cenzură din septembrie, pentru că este o altă sesiune parlamentară, întrebat dacă va fi o altă moţiune în cazul în care cea de acum nu trece de Legislativ.

Chestionat dacă PSD va depune o altă moţiune de cenzură în septembrie, dacă cea de acum nu trece, Ciolacu a răspuns: „Este posibil să mai depun o moţiune de cenzură deoarece este o altă sesiune parlamentară”.

Marcel Ciolacu a declarat că moțiunea va fi votată și fără ajutorul UDMR
Marcel Ciolacu a declarat că moțiunea va fi votată și fără ajutorul UDMR

Ciolacu acuză PNL că-i racolează oamenii „la o cafea”

Liderul social-democraţilor a acuzat că sunt date telefoanele parlamentarilor PSD pentru a-i convinge să treacă la PNL sau să nu voteze moţiunea. Ciolacu a adăugat că până acum niciun preşedinte al vreunei filiale a PSD nu a anunţat că vreun ales al partidului şi-a schimbat orientarea politică. „Nu e niciun anunţ de la niciun preşedinte de organizaţie, că vreun parlamentar şi-a schimbat orientarea politică. Avem informaţii că parlamentarii PSD sunt deja sunt sunaţi de celebrul domn secretar de stat Costel Barbu care îii invită pe parlamentari să bea cafele. Îl anunţ că nu va reuşi pe ultima sută de metri să fure parlamentari de la PSD”, a completat Marcel Ciolacu, potrivit news.ro. 

Întrebat ce îşi propune PSD să schimbe la guvernare, în cazul în care trece moţiunea de cenzură, Marcel Ciolacu a replicat: „Ţinând cont că mai sunt 3 luni până la alegeri, preşedintele României să înţeleagă necesitatea unui guvern care să organizeze imparţial alegerile. Avem un nume de premier. Sunt ferm convins că premierul pe care o să îl propunem va avea şi libertatea de a îşi face lista de miniştrii.

E nevoie de 233 de voturi

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis că va fi un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatulului luni, 31 august, de la ora 14.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Sunt 205 semnături la moţiunea de cenzură, iar pentru a trece în Parlament sunt necesare 233 de voturi.


    Ludovic Orban a numit moțiunea de cenzură „moțiunea de cianură”
Ludovic Orban a numit moțiunea de cenzură „moțiunea de cianură”

De ce vrea PSD să dea jos Guvernul Orban

În moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” social-democraţii acuză Executivul de următoarele:

  • A pierdut complet controlul în gestionarea situaţiei COVID-19;
  • A devalizat bugetului de stat sub paravanul pandemiei;
  • A impus restricții fără rost românilor;
  • Preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins fără mască la reuniunile de la Bruxelles, „într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie”.
  • Ministrul de Finanţe Florin Cîţu în doar nouă luni de guvernare PNL a împrumutat 105 miliarde lei.

Premierul Ludovic Orban a spus că votarea a moţiunii de cenzură ar „şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense” cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net