Marcel Ciolacu, decis să dea jos Guvernul Orban. "Moțiunea de cenzură se va vota în 31 august"

marcel-ciolacu_0.jpg

marcel ciolacu
Marcel Ciolacu a anunțat că moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban se votează în 31 august
foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, 26 august, printr-un mesaj pe Facebook, că Parlamentul se va reuni luni, 31 august, pentru a vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban.

"Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!", a scris Marcel Ciolacu pe rețelele sociale.

PSD a depus a doua moţiune de cenzură împotriva Cabinetului condus de Ludovic Orban, intitulată ”Guvernul PNL, de la pandemie la pandemită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. Moțiunea este semnată de 205 parlamentari.

PNL a atacat la CCR depunerea moțiunii de cenzură în sesiune extraordinară

Liberalii au depus la Curtea Constituțională o sesizare privind moțiunea de cenzură depusă de PSD pentru răsturnarea Guvernului Orban. PNL susține că demersul nu respectă legea fundamentală pentru că moțiunea a fost depusă în timpul sesiunii parlamentare extraordinare. Sesizarea a fost făcută de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Curtea Constituțională a dat Parlamentului termen ca până în 1 septembrie să-și exprime punctul de vedere referitor la cererea de soluționarea a conflictului dintre Guvern și Parlament.

Marcel Ciolacu ține secret numele persoanei propuse pentru funcția de prim ministru

În ceea ce priveşte o propunere pentru funcţia de prim-ministru, Ciolacu a spus că PSD are deja pregătită o persoană, însă nu i-a  dezvăluit numele.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1