Medicul Mihaela Andreescu: ”Colegii mei stau cu combinezone, cu transpirația șiroi, și vouă vă e greu să purtați măști”

Ultima actualizare:

    Medicul Mihaela Andreescu, de la Spitatul Colentina, este revolat de faptul că mulți români nu respectă măsurile de protecție
Medicul Mihaela Andreescu, de la Spitatul Colentina, este revolat de faptul că mulți români nu respectă măsurile de protecție

Medicii care se sacrifică zi de zi pentru a ne salva viețile sunt de-a dreptul revoltați. Mihaela Andreescu, de la Spitalul Colentina, este indignată de faptul că în timp ce cadrele medicale stau în combinezoane la 40 de grade, cu transpirația șiroi pe ele, unora li se pare un sacrificiu imposibil să poarte mască de protecție îm plină pandemie.

Și-au lăsat viața persoană pe al doilea plan, mulți s-au izolat de copii și soți, locuiesc în centre speciale, iar la locul de muncă suportă un adevărat chin. Cadrele medicale care tratează bolnavi de coronavirus sunt obligate să poartă o zi întreagă combinezoanele. Adevărate saune! Îmbrăcați din cap până în picioare, cu măști și vizierele sau ochelari de protecție, aceștia se trasformă când intră în tură în adevărați roboți sanitari.

Nici la toaletă nu se pot duce. Dar, pentru mulți oameni de rând nu reprezintă nimic. În timp ce ei salvează viață, unii dintre noi îi sfidează. Nu respectă regulile din perioada stării de urgență.

Astfel că din ce în ce mai mulți se îmbolnăvesc și ajung să se infecteze și să depindă de doctori. Medicul hematolog Mihaela Andreescu, de la Spitalul Colentina, din Capitală, a postat un fel de manifest la adresa celor nu înțeleg că e cazul să devină responsabili.

”Sunt obosită, ca mulți alți colegi medici și asistenți. Sunt obosită pentru că în toată această perioada a trebuit să: citesc mult ca să înțeleg cu ce ne confruntam atât ca și infecție Covid-19, cât și ca impact al acestei infecții asupra afecțiunilor pe care le tratez ca specialist, să mă adaptez din mers multor reguli și norme și să înțeleg circuitele, să mă învăț cu noile echipamente de protecție, să fac psihoterapie unor copii (ai mei) care au trebuit să se adapteze atât școlii online, facultății online și mai rău gradiniței online, cât și lipsei părinților de acasă. Am ajuns de multe ori după ora 19.00-20.00 acasă, am lipsit sâmbete și duminici, am lipsit de Paște și Rusalii, să renunț să am grijă de problemele personale de sănătate și în cele din urmă am renunțat și la concediul de odihnă, pentru că numărul de cazuri în creștere de Covid-19 face ca Spitalul Colentina să nu poată fi încă deschis pacienților cronici și, ca atare, această perioadă ,<<de sacrificiu>> se prelungește nedefinit de mult (...) Dacă eu am putut în perioada asta să fac atâtea sacrificii, cum de altfel fac și colegii mei care stau în combinezoane la 40 grade cu transpirația șiroi pe ei, cum de vouă, care trebuie doar să purtați măști în spațiile publice și să păstrați distanțarea socială, vi se par sacrificii imposibile, în plină pandemie?”, s-a întrebat revolată Mihaela Andreescu, unul dintre cei mai buni medici pe care-i are România. 

637 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 637 de cazuri noi, iar la ATI sunt 234 de pacienți.

Totodată, 30 de infectați cu Covid-19 au murit și au vârste cuprinse între 40 și 80 de ani. Județul Suceava se află, în continare, în capul listei, cu 4.188 de îmbolnăviri, urmat de București cu 3.918,  Brașov, 2.076, Argel, 1.403 și Galați cu 1.316 cazuri confirmate, de la începutul pandemiei.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/revolta-directorului-dsp-prahova-bogdan-nica-totul-porneste-de-la-chermeze-baut-din

https://www.click.ro/news/national/alida-moise-sefa-de-la-spitalul-gerota-dupa-ce-scapat-din-ghearele-mortii-ar-trebui-sa

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net